Samir Bekrić pogodio za tri boda Plavih

Festival dobrih prilika na Grbavici i samo jedan gol - dovoljan za pobjedu Željezničara

Edmir Škorić, foto: T. Hebib

U posljednjem susretu 10. kola Premijer lige BiH Željezničar je ugostio Tuzlu City, a u sjajnom meču domaćin je ostvario pobjedu rezultatom 1:0.

Plavi su prethodna dva meča na Grbavici doživjeli neočekivane poraze od Krupe i Mladosti sa po 1:0, no večeras je tim Amara Osima srušio tu negativnu seriju na svom terenu, pa je došao do bitnih bodova.

Gledali smo sjajan meč, sijevalo je sa svih strana, naročito u prvom dijelu, mada su mreže ostale mirovati do odlaska na odmor.

U uvodnim minutama šansa za Tuzlake, ali Karjašević puca pored gola, a onda u sedmoj minuti Maksimović ubacuje za Kojića, koji glavom šutira, lopta ide ravno u dobro postavljenog Erića.

Veliku šansu imao je Lendrić u 13. minuti, no puca tik pored stative, a u 17. minuti Bekrić pogađa stativu nakon ubačaja Subašića. Nedugo nakon toga Alispahić šutira pokraj gola.

U 23. minuti zbog povrede igru napušta štoper Tuzla Cityja Barišić, umjesto njega u igru ulazi Morris. Dobru šansu za goste ne koristi Maksimović u 27. minuti, kada Erić brani njegov udarac, a onda još jedna sjajna šansa za Maksimovića, koji na ubačaj Nukića šutira preko gola.

Redale su se šanse do kraja poluvremena. Mujezinović u 30. minuti šutira, ali je Muminović siguran. U 38. minuti je Mujezinović zaobišao Muminovića, ali je pao. Onda i Milićević pokušava, brani Muminović nekoliko minuta prije odlaska na odmor.

Na otvaranju drugog dijela ludnica pred golom Željezničara. Karjašević dva puta šutira, Erić oba puta brani, a onda Ramić pogađa prečku, pa na kraju svega Erić brani udarac Nukića.

Kada se činilo da je tempo malo opao, uslijedio je gol koji je opet ubrzao stvari na terenu i vratio uzbuđenje. Gol odluke postigao je iskusni Samir Bekrić u 64. minuti, Neodbranjivo šutira sa oko 20 metara na asistenciju Alispahića.

Petnaestak minuta prije kraja Lendrić ima šansu, brani večeras sjajni Muminović. U 79. minuti isključen je Stevanović. Nakon oštrog starta nad Crnkićem dobio je drugi žuti karton, pa su domaći morali s igračem manje da se brane do kraja.

Erić fenomenalno brani udarac Crnkića u 83. minuti i spašava Željezničar. Iako je djelovalo po prilikama da bi trebalo da padnu barem 4-5 golova, na kraju tek jedan, no i taj jedan isuviše vrijedan za domaći sastav.

Željezničaru je ovo bila šesta pobjeda u osmom meču i sa 18 bodova je sada na trećem mjestu, ali ima jednu utakmicu manje od vodećeg Sarajeva i dvije od drugoplasiranog Borca. Tuzla City pada na peto mjesto sa 16 bodova.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

U narednom kolu, poslije reprezentativne pauze, Plavi idu u goste na Otoku kod Olimpika, dok će Tuzla na Tušnju ugostiti Zrinjski.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.