Hiroš i Dedić pogađali

Velika pobjeda Mladosti na Otoci

Midhat Šljivak, foto: T. Hebib

Mladost Doboj Kakanj je u susretu 17. kola Premijer lige BiH savladala Olimpik na Otoci rezultatom 0:2.

Olimpik je bio bolji tim u prvom poluvremenu, ali domaći svoje šanse za razliku od protivnika nisu koristili.

Ipak, prvu pravu šansu propuštaju gosti kada je Vazda u 15. minuti dobro šutirao, ali Hadžić sjajno brani. Minut kasnije gosti su poveli. Hiroš izlazi sam pred domaćeg golmana i zatim ga rutinski matira za prednost gostiju od 0:1.

Nakon primljenog gola domaći se bude. Karić u 22. minuti šutira pravo u Bukvića, tri minute kasnije golman gostiju loše reaguje nakon ubačaja, ali je grešku u posljednjem trenutku uspio ispraviti.

Lekanić u 30. minuti propušta sjajnu šansu. Njegov topovski šut pogađa prečku, a tri minute kasnije i Muminović pokušava, pravo u Bukvića.

Olimpik je u 36. minuti imao još jednu veliku šansu. Bukvić loše interveniše, lopta dolazi do Osmanovića, ali ovaj šutira preko gola. Osmanović je pokušao i u nadoknadi prvog dijela, Bukvić ovog puta sjajno brani i to je bilo sve u prvom poluvremenu.

Domaći tim i u nastavku promašuje nevjerovatne stvari. Lekanić u 54. minuti pogađa ponovo prečku, da bi zatim u nastavku akcije Đoko Milović promašio dvije nestvarne šanse. Prvo mu je Bukvić skinuo udarac, a zatim defanzivac domaćeg tima promašuje prazan gol.

Pokušavao je Olimpik na sve načine da probije otpor Mladosti. Nisu uspjeli u tome, da bi zatim u 87. minuti gosti stavili tačku na ovaj meč, a za konačnih 0:2 je zabio Dedić.

Premijer liga BiH, 17. kolo:

Olimpik - Mladost 0:2

Olimpik: Hadžić, Milović, Ojdanić, Muminović, Osmanović, Karić, Perišić, Hadžanović, Lekanić, Dujmović, Šišić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Mladost: Bukvić, Alić, Žulj, Vazda, Hadžić, Hiroš, Šišić, Lalić, Dedić, Mahmić, Nikolić.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.