Umjesto Danimira Milkanovića

Poznato lice ima ulogu pomoćnika Vinku Marinoviću u Mostaru

Midhat Šljivak

Sarajevo večeras u Mostaru igra meč 27. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine. 

Trener Bordo tima Vinko Marinović pokušava ekipu izvući iz rezultatske krize koja je donijela dva uzastopna poraza u prvenstvu i vidjet ćemo hoće li se aktuelni prvak oporaviti od brojnih šokova u posljednje vrijeme.

Pored Vinka Marinovića u Mostaru nema pomoćnog trenera Danimira Milkanovića koji odrađuje suspenziju zbog kartona, ali je na klupi Sarajeva pored glavnog trenera interesantno ime.

U rubrici pomoćni trener upisan je napadač tima sa Koševa, iskusni Mersudin Ahmetović i on će danas imati ulogu pomoćnka Marinoviću.

Ahmetović je veoma cijenjen od strane saigrača u FK Sarajevo. Ima ogroman respekt i utjecaj na ostatak ekipe i sigurno da će to biti od pomoći Marinoviću.

Sjajni napadač se sasvim sigurno priprema i za vlastitu trenersku karijeru nakon što okači kopačke o klin. Već je započeo proces školovanja i posjeduje B licencu.

Ahmetović je član aktuelnog šampiona Bosne i Hercegovine od 2016. godine. Nastupio je u 142 utakmice i zabio je 58 pogodaka.

Ove sezone Ahmetović je nastupio u ukupno 15 utakmica u svim takmičenjima Zabio je tri gola, ali je većinu sezone propustio zbog teške povrede koljena.

Oporavak teče uspješno. On bi jako brzo mogao na teren, a sigurno je da će biti spreman za narednu sezonu.

Ahmetović je u karijeri pored Sarajeva igrao još za tuzlanski Slobodu, te Zhetysu, Salyut, Volgu i Rostov.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Kladite se na utakmice Premijer lige BiH u kladionici MaxBet. Kvote su zaista fenomenalne i možete napraviti brojne oklade.

MaxBet pratite na Instagramu i Facebooku.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.