Stara dama mijenja Pirla

Mihajlović, Allegri i Zidane glavni kandidati za klupu Juventusa

Edmir Škorić

Juventus bi vrlo lako mogao u potragu za novim trenerom, jer je sve izvjesnije da Andrea Pirlo neće ostati.

Očajna sezona za Juventus nije gotova i još uvijek je upitno hoće li Stara dama izboriti grupnu fazu Lige prvaka. Nakon nedjeljnog 3:0 poraza na vlastitom terenu od Milana, stvari su se uveliko pogoršale i zakomplikovale.

Zbog toga bi Pirlo vrlo brzo mogao postati bivši, a mediji u Italiji već uveliko pišu o mogućem nasljedniku bivšeg veznjaka Intera, Milana i Juventusa.

Gazzetta dello Sport smatra da su glavni kandidati za trenera Juventusa Zinedine Zidane, Siniša Mihajlović i Massimiliano Allegri, koji je ostavio traga već vodeći Staru damu.

Zidane je osvajao razne trofeje s Realom i mogao bi nakon Madriđana, preuzeti još jedan klub u kojem se proslavio kao igrač. Iako je igrao za Inter, Mihajlović koji sada vodi Bolognu, vrlo lako može da postane nasljednik Pirla.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Navodno je Uprava Juventusa već kontaktirala Mihajlovića i s njim je obavljen razgovor, a pored njega, Zidanea i Allegrija, neki mediji vjeruju da su Simone Inzaghi i Gennaro Gattuso također kandidati.

Inzaghi radi dobar posao u Laziju, a Gattuso kao trener Napolija.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.