Buffon na kraju sezone odlazi iz Juventusa: "Došli smo do kraja ovog kruga"

Još uvijek nije donio odluku o kraju karijere

Buffon na kraju sezone odlazi iz Juventusa: "Došli smo do kraja ovog kruga"

E. Čaušević

Legendarni Gianluigi Buffon danas je potvrdio da će na kraju ove sezone napustiti Juventus.

Ovaj 43-godišnji golman u Juventus je stigao prije 20 godine, a imao je samo kratku avanturu kada je u sezoni 2018/19. branio u dresu PSG-a. Tada se očekivalo da će završiti karijeru, ali se Gigi odlučio na ljeto 2019. godine vratiti u Juventus.

Buffon je s Starom damom potpisao ugovor do kraja ove sezone i bilo je špekulacija da bi i naredne sezone mogao biti dio prvog tima Juventusa, ali danas je potvrdio da se to neće desiti.

Legendarni golman je za beIN Sport potvrdio da će na kraju ove godine napustiti Juventus, ali još uvijek nije potvdio da li će to značiti i njegov kraj karijere.

"Moja budućnost je jasna i definisana. Ovo prelijepo i dugo iskustvo s Juventusom dolazi do kraja ovog ljeta. Ukoliko dođe neka ponuda koja me motiviše i daje novo iskustvo onda ću razmisliti o njoj i neću završiti karijeru, ali to još uvijek nije odlučeno", rekao je Buffon i dodao.

"Osjećam da sam dao sve što sam imao Juventusu. Od kluba sam dobio i više nego što sam mogao i ovo je jednostavno maksimum tog odnosa. Došli smo do kraja kruga i ispravna je odluka da neko od nas napusti taj krug".

Oglasi

Buffon je ponikao u dresu Parme za koju je debitovao još 1994. godine. Nakon sedam odličnih sezona u ovom klubu potpisao je za Juventus.

Stara dama je znala o kakvom golmanu se radi i prije 20 godina su za Buffona izdvojili tada rekordnih 53 miliona eura.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Buffon je u dosadašnjoj karijeri na golu Juventusa bio u 683 utakmice, dok je za Parmu branio na 220 mečeva. Što se tiče sezone u PSG-u tu je upisao 25 nastupa.

Također, ostavio je i veliki trag u reprezentaciji Italije s kojom je bio prvak svijeta 2006. godine. U dresu Azzurra Buffon je upisao 176 nastupa.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Velez.Red
Ne idi nigdje. Ti si zvijezda juventusova. Hhahahahha. Zalosno. Kloc obicni
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi