Ronaldo posjetio Ferrarijevu tvornicu i odmah "iskeširao" 1.6 miliona eura

Kupio model Monza SP2

Ronaldo posjetio Ferrarijevu tvornicu i odmah "iskeširao" 1.6 miliona eura

E. Čaušević

Cristiano Ronaldo jučer je s prvim čovjekom Juventusa, Andreom Agnelijem, posjetio tvornicu Ferrarija u Maranellu.

Ronaldo jučer nije bio na trening Stare dame nakon debakla od Milana (0:3) i mnogi su se pitali gdje se nalazi, ali ubrzo je klub potvrdio da je otišao u Ferrarijevu tvornicu.

Agneli je pozvao Ronalda da posjeti s njim Maranello gdje su obišli Ferrarijevu tvornicu, a Portugalac nije imao ništa protiv toga jer je veliki ljubitelj automobila.

Poznato je da Ronaldo ne štedi svoj novac kada su u pitanju automobili, te je to kazao i svojom posjetom Ferrariju gdje je odmah odlučio da "olakša" svoj bankovni račun.

Naime, Ronaldo je odlučio da kupi Ferrari Monza SP2 kojeg je platio čak 1.6 miliona eura. Ovakav Ferrari nedavno je kupio i Zlatan Ibrahimović, a sada ni Ronaldo nije mogao da mu odoli.

810HP Ferrari Monza SP2: V12 Engine Sound, Accelerations & Burnouts! -  YouTube

Potražite više informacija na temu Serie A:

Ovaj Ferrari može da dostigne brzinu od 100 km/h za samo 2.6 sekundi i kako pišu mediji u Italiji Ronaldo je dobio testnu vožnju prije kupovine.

U svojoj garaži Ronaldo ima razne automobile, a sigurno je da se izdvajaju Bugatti, McLaren Senna, Ferrari F12 TDF i Mercedes Classe G Brabus. Njegov vozni park vrijedi skoro osam miliona eura.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Velez.Red
Cestitam Borcu na Tituli.
1 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi