Petit zabrinut

Od Arsenala ruke dižu i njegove legende: "Gubim interes, taj klub mi više ne izaziva emocije"

Edmir Škorić

Emmanuel Petit bio je jedna od Arsenalovih zvijezda u onoj zlatnoj generaciji Topnika, ali priznaje da danas ne može da prati taj klub.

Arsenal svaku sezonu s puno ambicija otvara, no ubzro ide hlađenje. Ovaj put je veoma brzo navijačima postalo jasno da se ništa drastično neće mijenjati. Naime, Topnici su već u prvom kolu razočrali na gostovanju kod novajlije Brentforda, te su poraženi s 2:0.

"Postepeno gubim interes za Arsenal. Ne izaziva mi nikakve emocije", rekao je Petit za RMC Sport, dodavši:

"Ovakvim načinom igre Arsenal gubi fanove koje je imao. Mislim da ne shvatam putanju kojom tim ide posljednjih godina".

On je član Arsenala bio od 1997. d0 2000. godine i sa klubom je osvojio Premier ligu i FA kup, a u karijeri je još igrao za Monaco, Barcelonu i Chelsea.

Arsenal je prošlu sezonu okončao tek na osmom mjestu i odavno nije konkurentan za sami vrh Premiershipa.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Navijači se pak nadaju da će doći još neko pojačanje do kraja mjeseca i da će ovaj slavni tim ipak uspjeti da se, ako ništa, plasira u Ligu prvaka naredne sezone.

Arsenalu slijedi težak raspored u Premier ligi. Prvo će ugostiti Chelsea, pa ide na noge Manchester Cityju.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.