Objavljen dokaz je li Bayernov gol regularan dok Tuchel riga vatru: "Jasno kršenje pravila!"

Odlazeći trener Bavaraca vidno nezadovoljan

Objavljen dokaz je li Bayernov gol regularan dok Tuchel riga vatru: "Jasno kršenje pravila!"

Admin Čaušević

Sasvim očekivano u izjavama poslije utakmice polufinala Lige prvaka između Reala i Barcelone glavna tema bio je poništeni gol Matthijsa De Ligta duboko u sudijskoj nadoknadi nakon što je sudija Szymon Marciniak pokazao da je ofsajd.

Marciniak nije mogao koristiti VAR zato što je pokazao da je ofsajd prije nego što je lopta ušla u gol nakon šuta De Ligta i to je ono što je izazvalo polemike.

Glavni i odgovorni za takav scenarij bio je pomoćnik Tomasz Listkiewicz koji je mahao zastavicom prije nego što se završila akcija.

Upitan da prokomentariše cijelu situaciju sasvim očekivano Tuchel je rigao vatru s porukom da se radi o apsolutnoj katastrofi i jasnom kršenju pravila.

"Ovo je katastrofa. Ovo je apsolutna katastrofa. Kod drugog gola Reala je pustio da se akcija nastavi. Jasno je pravilo da se igra mora nastaviti. Prvu grešku pravi linijski, a drugu glavni sudija. To je očito kršenje pravila", poručio je Tuchel.

Istovremeno je ugledni BT sport analizirao spornu situaciju koja je uključivala Bayernove defanzivce Matthijsa de Ligta i Noussair Mazraouija.

Oglasi

Ustanovljeno je kako se radilo o ofsajd poziciji De Ligta, ali ne i Mazraouija. Ali to svakako ne umanjuje grešku pomoćnog sudije što je prerano mahao.

Kao što je dobro poznato od uvođenja VAR tehnologije pomoćne sudije imaju jasno uputstvo da sačekaju kraj akcije poslije čega dižu zastavicu.

Analiza je pokazala da je De Ligt bio u ofsajdu

Podsjećanja radi, Real Madrid je slavio sa 2:1 poslije preokreta te je izborio novo finale Lige prvaka gdje Kraljeve u finalu čeka Borussia Dortmund.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Na Wembleyu će je 1. juna Kraljevi juriti po 15. trofej prvaka Evrope, dok će Žuto-crni sa Bosancem Edinom Terzićem na klupi tražiti svoj drugi pehar najprestižnijeg klupskog takmičenja.

Tako su njemačke klubove minute dijelele od reprize finala iz 2013. godine kada su također na Wembleyu igrali Bayern i Borussia, ali besmrtni Real pokazao zašto je besmrtan.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1620593935
Real je jos jednom dokazao zasto su najodvratniji i najlopovskiji klub ikada. Od kad je uveden VAR - kod potencijalnog ofsajda uvijek se pušta akcija do kraja pa se onda gleda VAR, a vec su pokrali i Leipzig. Zasto Vinicius nije dobio crveni za ono protiv Leipziga? Ponisten gol u prvoj? Vecinu liga prvaka su osvojili na krađe. Ovo je Real Madrid koji ubija fudbal, ovo je Kuga koja nemoze bez sudije, ovo je Real koji tjera ljude iz nogometa , veceras je ponovo Sport izgubio bitku sa Mafijom.
7 3
Znalac200
Pa ovo nije ofsajd
1 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi