Arsenal katastrofalno otvorio novu sezonu

Topnici poraženi od Brentforda

Arsenal katastrofalno otvorio novu sezonu

M. Šljivak

Brentford je u 1. kolu Premiershipa pobijedio Arsenal sa 2:0.

Tim Mikela Artete ušao je u ovaj meč kao blagi favorit, ali je Brentford svojim navijačima prvi nastup u Premier ligi na kraju poklonio pobjedu.

Domaći su prvu veliku šansu imali u 12. minuti. Bryan Mbuemo je pogodio stativu, da bi deset minuta kasnije Brentford stigao do vodstva. Sjajno je zabio Sergi Canos 1:0.

Imala su oba tima nekoliko pokušaja do kraja prvog dijela. Međutim, promjene rezultata nije bilo i domaći tim je na odmor otišao vodstvom od 1:0.

U nastavak Arsenal kreće nešto ofanzivnije. Emile Smith Rowe je u 52. minuti u šansi, Raya dobro brani.

Brentford u 67. minuti umalo da dođe do drugog gola. Leno je spasio nakon udarca Mbuema, ali šest minuta kasnije ni njemački golman nije mogao ništa, a zabio je Christian Norgaad za 2:0.

Oglasi

Raya je fenomenalnom odbranom u 87. minuti spriječio Pepea da vrati Arsenal u igru i na kraju je ostalo 2:0 i Topnici su na očajan način krenuli u novu sezonu.

Brentfordu je ovo historijska prva pobjeda u engleskoj Premier ligi i prva pobjeda u eliti nakon 74 godine.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Premiership, 1. kolo:

Brentford - Arsenal 2:0

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

burazengija
Tipično Arsenalski, realno kad cujem prvu postavu zapitam se jel Arsenal u pitanju ili Tranmere Roversi ://
31 1
19211921
Koje emocije navijaca Brentforda! Prelijepo
17 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti