Manje od tri sata do utakmice

UEFA objavila listu igrača na koje će Petev računati protiv Kazahstana

Admin Čaušević

Bosna i Hercegovina od 15 sati po centralnoevropskom vremenu igra meč kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo na gostovanju Kazahstanu.

Uoči same utakmice tabor bh. reprezentacije je imao dosta problema, prvenstveno administrativnih i to zbog nedobijanja viza nekolicine fudbalera.

Prvobitno vize nisu dobila šestorica igrača, ali su se Adi Nalić i Jusuf Gazibegović priključiti Zmajevia, dok će ih ostala četvorica Dario Đumić, Elvis Sarić, Sanjin Prcić i Dennis Hadžikadunić sačekati u Ukrajini.

Na manje od tri sata uoči utakmice UEFA je objavila zapisnik na medije na kojem se može pronaći lista igrača koji konkurišu za utakmicu.

Tako će Petev danas na Astana Areni u Nur Sultanu na raspolaganju imati 21 igrača:

Golmani: Ibrahim Šehić (Konyaspor), Nikola Vasilj (St. Pauli), Kenan Pirić (Atromitos);

Odbrana: Branimir Cipetić (Lokomotiva), Sead Kolašinac (Arsenal), Eldar Ćivić (Ferencvaroš), Anel Ahmedhodžić (Malmo), Adnan Kovačević (Ferencvaroš), Jusuf Gazibegović (Šturm), Aleksandar Jovičić (Gorica), Ajdin Nukić (Tuzla City),

Vezni red: Amir Hadžiahmetović (Konyaspor), Amer Gojak (Dinamo Zagreb), Gojko Cimirot (Standard Liege), Miroslav Stevanović (Servette), Adi Nalić (Malmo), Almedin Ziljkić (Olimpija),

Napad: Edin Džeko (Inter), Luka Menalo (Dinamo Zagreb), Ermedin Demirović (Freiburg), Smail Prevljak (Eupen).

Interesantno da je UEFA napravila jedan propust pa je Ermedin Demirović uvršten u vezni red, aAmer Gojak u napad.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

I kladionice širom svijeta vide BiH kao favorita, a MaxBet vam donosi zaista veliku ponudu samo za ovaj meč. Kliknite OVDJE i pogledajte ponudu.

Također, MaxBet pratite na Instagram i Facebook profilima.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.