Da li će Sabriji Topaloviću pripasti prvi duel Kupa između Zrinjskog i Borca?
Topalović u duelu Sarajeva i Širokog Brijega na Koševu

Suđenje će sigurno biti u centru pažnje

Da li će Sabriji Topaloviću pripasti prvi duel Kupa između Zrinjskog i Borca?

Samir Mlaćo, foto: T. Hebib

U srijedu nas očekuje novi zanimljiv meč u Mostaru.

Zrinjski će od 18 sati ugostiti FK Borac, a radi se o prvom meču finala Kupa naše zemlje i jasno je da će onaj ko ostvari dobar rezultat imati blagu prednost pred revanš u Banjoj Luci.

Ova dva tima itekako dobro se poznaju, a vode bitku i u prvenstvu.

Borac ima pet bodova prednosti i čini se da će ih teško ispustiti, no Plemići ne žele pomisliti na predaju.

Najbolji bh. sudija Irfan Peljto delegiran je za revanš meč polufinala Konferencijske lige između Club Bruggea i Fiorentine, pa tako da neće biti u Mostaru.

Peljto će biti četvrti sudija na navedenom meču, a Pod Bijeli brijeg na centar bi mogao Sabrija Topalović iz Zenice.

Oglasi

Radi se o nezvaničnim informacijama, te se još uvijek čeka odluka NS BiH, odnosno njene Komisije za suce.

Topalović je ove sezone u Wwin ligi sudio na osam utakmica. Posljednja je bila između Borca i Posušje gdje su domaći slavili 1:0.

Borcu je sudio i u pobjedama protiv Igmana i Zvijezde 09, dok Zrinjskom nije sudio ove sezone u Wwin ligi.

Pokazao je 19 žutih kartona u navedenim utakmica, nije bilo crvenih, a jednom je pokazao na bijelu tačku i to u duelu Posušja i Sloge (4:0).

U Kupu je također sudio Borcu i to u revanšu protiv Širokog Brijega kada su Banjalučani nakon preokreta slavili 2:1 i prošli u finale.

Topalović je u centru pažnje bh. javnosti bio kada mu je u povratku sa meča Veleža i Borca krajem 2021. godine zapaljen automobil u tunelu kod Jablanice.

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

Topalović se sa sudijskom ekipom vraćao iz Mostara nakon utakmice 10. kola Premijer lige BiH u kojoj su se sastali stari rivali, ali je ona prekinuta u 82. minuti jer su huligani utrčali na teren.

Ipak, prošao je bez povreda i brzo se vratio na premijerligaške terene.

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi