Ubijen jedan od najboljih sportista Ekvadora

Edmir Škorić

Poznati sprinter Alex Quinones ubijen je u Ekvadoru.

Rano u subotu je policija saopštila kako je u lučkom gradu Guayaquilu ubijen ekvadorski sprinter koji je imao priliku da trči s Usainom Boltom.

On je 2012. godine postao nacionalni heroj kada je stigao do finala utrke na 200 metara na Olimpijskim igrama u Londonu, ali je završio kao sedmi, a zlato je tada osvojio Usain Bolt.

Quinenos je ubijen nakon što je u njega ispaljen metak u petak navečer, a osim njega smrtno je stradao još jedan muškarac.

Predsjednik Ekvadora Guillermo Laso izrazio je žal zbog svega što se dogodilo na Twitteru:

"Naša najdublja sućut njegovim najdražima. Nadam se da počiva u miru. Oni koji ubijaju Ekvadorce neće ostati nekažnjeni. Snažno ćemo odgovoriti", poručio je predsjednik Ekvadora.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.