)
Luka Modrić sinoć je ispisao historiju Real Madrida - O objavi Marce bruji Španija
FOTO: EPA

Znali su da ga "ispoštuju"

Luka Modrić sinoć je ispisao historiju Real Madrida - O objavi Marce bruji Španija

Esmer Oštraković

Real Madrid na svom terenu je sa 3:0 ostvario pobjedu protiv Cadiza, ali nakon što je Girona sa 4:2 savladala Barcelonu jasno je da je četiri kola prije kraja prvenstva tim iz Madrida prvak Španije.

Za Luku Modrića je ovo četvrti naslov prvak Španije sa Real Madridom, a ranije je prvak bio u sezonama 2016./17., 2019./20. i 2021./22.

Velike ovacije je Modrić dobio u prvom poluvremenu od strane domaćih navijača i sigurno je ovo utakmica koju će Hrvat dugo pamtiti.

Navijači su skandirali njegovo ime, a Modrić im se na kraju zahvalio aplauzom i zasita su to bile jako lijepe scene na ovoj utakmici.

Jučer je Luka Modrić postao i najstariji Realov igrač u La Ligi, te je na taj način postavio svojevrstan rekord. Naime, on je "preskočio" legendarnog Ferenca Puškaša i to sa 38 godina i 238 dana. Rekord je držao Puškaš, a on je bio 38 godina i 233 dana.

Oglasi

Nije tu kraj ispisivanju historije kada je riječ o Luki Modriću i jučerašnjem danu za njega i za Real Madrid.

Naime, Modrić je osvajanjem četvrtog naslova stigao do svog 25. trofeja u dresu Real Madrida i postao je najtrofejniji igrač u historiji kluba.

Modrić nije jedini igrač koji ima 25. osvojenih trofeja, nego tu čast dijeli sa Benzemom, Marcelom, te Nachom Fernandezom.

Obzirom na sve činjenice čak je i španska Marca odlučila da se nakloni kako oni kažu kralju.

Oglasi

U svojoj montaži oni su Luku Modrića nazvali LuKing Modrić. Njegovu fotografiju okružili su sa 25 pehara, te su mu na glavu stavili krunu.

Naravno Modrić se sa Real Madridom nastavlja boriti i za trofej u Ligi prvaka. Tamo ih u revašu polufinala ovog takmičenja čeka Bayern iz Minhena. Prva utakmica koja je odigrana u Minhenu završena je remijem od 2:2.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Pitanje koje se postavlja je da li će Modrić biti u Real Madridu i naredne sezone ili će odlučiti da je vrijeme da ide. Ponuda svakako ima, iz Hrvatske, ali i iz Saudijske Arabije.

Praktično svi znaju da bi Modrić rado ostato u Madridu, ali pitanje je da li će mu se dopasti zamisli koje za njega bude imao Ancelotti.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

vence
Oštrakoviću, ne može 2020./2021...nego 2020/2021. Nema tačke prije kose crte :(
0 0
velaMo
Da i ja mislim da bi mogli malo više o gigi, topi, njegu. kesi, demi, bandi ,mari ,bibi . Početci ,razvoj karijere kvalifikacije razmišljanja malo intervjua....
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi