)
Inter gubio sa 1:0, a onda su Messi i Suarez "ogadili" fudbal igračima New Yorka sa šest golova!

Messi i Suarez podsjetili na slavne dane iz Barcelone

Inter gubio sa 1:0, a onda su Messi i Suarez "ogadili" fudbal igračima New Yorka sa šest golova!

Endin Čaušević

Fudbaleri Inter Miamija sinoć su na svom terenu deklasirali New York Red Bulls sa 6:2, a magičnu noć fudbalskoj javnosti ponovo su priredili Lionel Messi i Luis Suarez koji su podsjetili na svoje slavne dane iz Barcelone.

Inter je pred svojim navijačima odigrao najbolju utakmicu u dosadašnjem dijelu sezone, a domaći su u drugom poluvremenu zabili svih šest pogodaka što je zaista nevjerovatno.

New York RB je vodio sa 1:0 nakon prvog poluvremena jer je Vanzeir u 30. minuti uspio da pogodi mrežu Intera i dovede goste u prednost, no niko ni slutio nije kakva katastrofa prijeti gostima u nastavku meča.

Inter je u drugom poluvremenu bio zaista furiozan, a domaći su do potpunog preokreta došli nakon svega pet minuta u nastavku utakmice.

Prvo je Rojas uspio da poravna na 1:1 nakon što ga je uposlio Messi, a upravo je Argentinac bio taj koji je u 50. minuti zabio gol za 2:1 i veliko slavlje na tribinama.

Oglasi

U 62. minuti ponovo je u centru pažnje bio dvojac Messi - Rojas. Argentinac je i ovaj put bio asistent, a Rojas je svojim drugim golom na utakmici donio Interu prednost rezultatom 3:1.

Nakon toga na scenu je stupio nevjerovatni Luis Suarez jer su on i Messi podsjetili na slavne dane iz Barcelone. Suarez je zabio hat-trick, a upravo Messi bio je taj koji je upisao sve tri asistencije za Urugvajca.

Prvi gol Suarez zabija u 69. minuti za 4:1 i to na fantastičan način, a naravno i Messijeva asistencija bila je sjajna.

Oglasi

Inter je vodstvo od 5:1 imao samo šest minuta kasnije. Ponovo je Messi uposlio Suareza, a nemilosrdni iskusni napadač ponovo trese mrežu New York Red Bullsa.

Domaći su tačku na ovu utakmicu stavili u 81. minuti kada su došli do šestog gola. Ne treba ni govoriti da je Messi asistirao, a hat-trick je upisao sinoć fantastični Suarez.

U sudijskoj nadoknadi gosti iz New Yorka uspjeli su tek koliko-toliko da ublaže poraz. Izborili su penal, a gol za konačnih 6:2 postigao je Forsberg.

Messi je u sinoćnjem meču postavio novi rekord MLS lige jer je prvi igrač u historiji koji je u jednom poluvremenu uspio da upiše čak pet asistencija, a pored toga Argentinac je zabio i jedan pogodak.

Inter je na tabeli Istočne konferencije prvi nakon 12 mečeva i ima 24 boda, dok je NY Red Bulls na ćetvrtoj poziciji sa sedam bodova i utakmicom manje u odnosu na klub iz Miamija.

Top Komentari

Ecosport
I kažu biće Barcelone i poslije Messija. Najbolji svih vremena!
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi