Velšanin izviždan, Brazilac ga brani

Bale je doživio najveće poniženje otkako je u Španiji, ali Casemirove riječi najbolje govore o Realu

Edmir Škorić

Znalo je u prošlosti u Real Madridu biti igrača koje navijači ne vole, s razlogom iz bez, a jedan od njih je i Gareth Bale, koji je i danas član Kraljeva.

Bale ne izgleda zainteresovano u Real Madridu već dugo, pa se vjeruje da najzad odlazi iz kluba na kraju sezone kao slobodan igrač. Velšanin nema namjeru da ostane u Madridu i odavno je izgubio podršku i povjerenje navijača.

No, današnji Real je ujedijnjeniji nego ikada, pokazuje to u proteklom periodu ostvarujući sjajne rezultate, ali i izjavama pojedinaca. Kada su svi Balea doslovno stavili na stub srama, njegov saigrač Casemiro stao je u njegovu odbranu.

Podsjetimo, Bale je izviždan kada je ušao umjesto Karima Benzeme u subotu navečer protiv Getafea (2:0), a Brazilcu se to nije dopalo.

"Kada se igraču zviždi, svi smo zviždani. Nije mi se svidjelo jer je Bale ušao u povijest. Kada se takvom igraču zviždi, zviždi se povijesti kluba. Nadam se da će nas sutra ohrabriti. Trebamo ih", rekao je Casemiro na press konferenciji danas.

Real je s 3:1 slavio u Londonu i sutra navečer dočekuje Chelsea te je na dobrom putu da izbori novo polufinale, dok je iz kola u kolo sve bliže novoj tituli u Španiji.

Sukob između Balea i navijača u posljednje se vrijeme produbio. Navijači optužuju Velšanina da ga je jednostavno b riga kada je Real Madrid u pitanju, ali on igra punom parom za Wales.

Sve u svemu, Bale je mnogo godina proveo u Realu, ali očito je došlo vrijeme da se rastane s klubom koji ga je platio preko 100 miliona eura Tottenhamu.

Potražite više informacija na temu La Liga:

MaxBet kladionica ima bogatu ponudu sportskih utakmica, a sutra je u fokusu duel Reala i Chelseaja. Kompletnu ponudu za ovaj klasik pogledajte OVDJE.

Također, MaxBet pratite na Instagram i Facebook profilima.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.