Southgate objavio širi spisak Engleske za meč protiv BiH i EP, izostavio nekoliko velikih zvijezda

Nema mjesta za sve

Southgate objavio širi spisak Engleske za meč protiv BiH i EP, izostavio nekoliko velikih zvijezda

Endin Čaušević

Selektor reprezentacije Engleske, Gareth Southgate, objavio je danas širi spisak igrača za prijateljski susret protiv Bosne i Hercegovine, ali i Evropsko prvenstvo i uspio je da iznenadio javnost izostavljanjem nekoliko zvučnih imena.

Engleska je kao i uvijek u krugu favorita za osvajanje Evropskog prvenstva, a trofej u toj zemlji čeka se već dugi niz godina.

Međutim, jasno je da Englezi imaju zaista nekoliko sjajnih pojedinaca u svom timu, te će ih na predstojećem Evropskom prvenstvu predvoditi Jude Bellingham i Phil Foden.

Englezi prije odlaska na EP u Njemačku igraju prijateljske utakmice protiv Bosne i Hercegovine i Islanda, te je Gareth Southgate objavio širi spisak igrača za ove susrete, a isti će biti naknadno skraćen.

Southgate je pozveo 33 fudbalera za mečeve protiv BiH i Islanda, a nakon toga spisak će skratiti na 26 imena.

No, ono što je najviše iznenadilo jeste da na širem spisku nisu bile zvijezde poput Marcusa Rashforda i Jadona Sancha. Također, bez poziva ostali su još Reece James, Jordan Henderson, Nick Pope, Raheem Sterling...

Oglasi

Golmani: Dean Henderson, James Trafford, Jordan Pickford, Aaron Ramsdale.

Odbrana: Jarrad Branthwaite, Lewis Dunk, Joe Gomez, Marc Guehi, Ezri Konsa, Harry Maguire, Jarell Quansah, Luke Shaw, John Stones, Kieran Trippier, Kyle Walker.

Vezni red: Trent Alexander-Arnold, Conor Gallagher, Curtis Jones, Kobbie Mainoo, Declan Rice, Adam Wharton.

Napad: Jude Bellingham, Jarrod Bowen, Eberechi Eze, Phil Foden, Anthony Gordon, Jack Grealish, Harry Kane, James Maddison, Cole Palmer, Bukayo Saka, Ivan Toney, Ollie Watkins.

Naša reprezentacija protiv Engleske igra 3. juna u Newcastleu na St. James Parku, a četiri dana kasnije Englezi će igrati protiv Islanda na Wembleyju u Londonu.

Što se tiče Evropskog prvenstva nalaze se u grupi sa Srbijom, Danskom i Slovenijom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi