"Ronaldo svako jutro treba ustati i reći: 'Hvala ti Bože što sam igrao s Benzemom'"

Cassano u svom stilu

"Ronaldo svako jutro treba ustati i reći: 'Hvala ti Bože što sam igrao s Benzemom'"

Endin Čaušević

Bivši italijanski fudbaler Antonio Cassano poznat je po tome da nema dlake na jeziku kada su izjave u pitanju.

Cassano je u karijeri uvijek govorio ono što mu leži na srcu iako ga je to mnogo puta i koštalo. No, nekadašnji napadač se nije promijenio i nastavio je u istom ritmu i nakon završetka karijere.

Nekadašnji napadač Rome i Real Madrida sada često gostuje po italijanskim televizijama u raznim fudbalskim emisijama gdje komentariše trenutna dešavanja u najvažnijoj sporednoj stvari na svijetu.

Cassano je u jednom intervjuu koji je dao prije nekoliko dana pričao o svom bivšem klubu Real Madridu, a posebno je hvalio Karima Benzemu koji igra u nevjerovatnoj formi već nekoliko sezona.

Benzema i ove sezone briljira i najzaslužniji je što se Kraljevi nalaze blizu plasmana u polufinale Lige prvaka, te su na korak od osvajanja titule prvaka Španije.

Mnogi kažu da je Benzema bio nepotrebno skoro deset godina u sjeni Cristiana Ronalda u Real Madridu i da je pokazao svoj puni potencijal tek kada je Portugalac otišao.

Međutim, Cassano je poručio da to nije tačno i da je Benzema dosta kompletniji igrač od Ronalda što pokazuju sve silne asistencije koje je imao dok je Ronaldo zabijao golove u Realu.

"Cristiano Ronaldo treba svako jutro kada se probudi da se moli Bogu i kaže: 'Hvala ti što je Benzema igrao sa mnom u ekipi'. Ovo što on radi otkako je Ronaldo otišao pokazuje da je kompletniji igrač. Ronaldo je zabijao dosta golova i uvijek će biti tako, ali pogledajte koliko mu ih je Benzema namjestio", priča Cassano i nastavlja.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Benzema je kompletan napadač i to odavno nisam vidio u fudbalu. Da njega nije bilo Ronaldo ne bi tako zabijao olako golove i uzimao slavu za sebe. Tada je pokazao da igra za ekipu i da mu nije važno ko će dati gol već samo da pobijede. Sada kada je sam pokazao je kakav je strijelac i ubica ispred gola".

Benzema je u dosadašnjem dijelu sezone odigrao 37 utakmica u svim takmičenjima za Real i zabio je čak 37 golova i upisao još 13 asistencija.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Marco_Materazzi
Hahahaha Cassano legenda!
4 0
user1609866240
Cassano promijeni dilera!
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi