Desilo se čudo: Florentino Perez izgubio bitku od PSG-a!
Florentino Perez odustao od dovođenja Yora (Foto: EPA)

Nije se previše ni trudio

Desilo se čudo: Florentino Perez izgubio bitku od PSG-a!

Midhat Šljivak

Madridski Real konačno mora priznati jedan poraz. Florentino Perez nije uspio završiti posao s Lilleom oko mladog defanzivca Lenyja Yora koji će se pridružiti PSG-u.

Talentovani defanzivac Leny Yoro (18) uskoro će postati novi igrač francuskog prvaka PSG-a. Parižani su dogovorili njegov transfer s ekipom Lillea i pobijedili su madridski Real u trci za njegov potpis.

Florentino Perez nije želio izdvajati ogroman novac za ovog mladog igrača. Iako mu se predviđa velika budućnost smatrao je kako Yoro ne vrijedi više od 30 miliona eura.

Upravo je tolika bila ponuda Reala. Međutim, Lille na nju nije pristao, a zatim se pojavio PSG.

Parižani za razliku od madridskog velikana nisu željeli da se cjenkaju. Bez problema su pristali platiti 50 miliona eura i Yoro će od naredne sezone vjerovatno nositi dres tima s Parka Prinčeva.

Iako ima samo 18 godina Leny Yoro je poprilično dominantan na terenu. Standardan je član prvog tima Lillea i nije nikakvo čudo što je izabran u idealni tim prvenstva.

Oglasi

Svojim igrama je privukao veliku pažnju velikih klubova. Transfer je bio sasvim očekivan i samo je bilo pitanje u kojem velikanu će završiti.

Na kraju je pobjedu odnio PSG. Yoro će pojačati redove ovog tima, te se u Parizu mogu naslađivati da su barem jednom pobijedili Florentina Pereza.

Ipak, da je čuveni predsjednik Reala bio spreman izdvojiti cifru kao PSG, vjerovatno ne bi bilo dileme gdje bi mladi fudbaler završio, a ovako nije imao namjeru da daje previše novca i radije je igrača prepustio rivalu iz Pariza.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

On im je već svakako pokvario planove za budućnost jer im je uzeo glavnu zvijezdu Kyliana Mbappea koji će uskoro biti predstavljen kao novi član kraljevskog kluba.

Leny Yoro je ove sezone u dresu Lillea odigrao ukupno 44 utakmice i postigao je tri pogotka.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

AJDIN2000
Ako on bude dobar doce on sam u najveci klub za koju godinu
0 0
Gvardijan
Kada dovede nekog igraca onda je po vama najveci i najsppsobbiji na svijetu ali kada neko prije uzme igraca prije njega onda je vas komentar " nije se bas ni trudio" .kao da vas on placa da pisete o njemu i dizete ga u zvijezde.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi