FOTO: FK Igman Konjic/facebook

Slavlje tima sa Pecare

Široki savladao Igman i sezonu otvorio sa vrijedna tri boda

Haris Zilić

U prvom kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine, novi premijerligaš Igman Konjic dočekao je Široki Brijeg.

Utakmica je odigrana u Doboju kod Kaknja gdje će Igman igrati svoje uvodne domaće utakmice, a konačan rezultat utakmice glasio je 0:1 za goste sa Pecare.

Igman puno bolje otvara meč.

Izdvajaju se ziceri za Jakupovića i Ramića, ali na golu Širokog nevjerovatan je bio golman Tomić. U 22. minuti Alagić fenomenalnim udarcem pogađa stativu.

Igman je bio puno bolji rival u prvom poluvremenu, gosti nisu stvorili neku ozbiljniju priliku, većinom su to bili pokušaji kontri i na odmor se odlazi sa 0:0.

Drugo poluvrijeme počinje malo boljom igrom gostiju koji u 55. minuti koriste prvu pravu priliku. Lukić je sjajno primio loptu i rutinski savladao Ćemana za 0:1.

Nakon gola gostiju, igra Igmana je postala nepovezana, većinom su pokušavali dugim loptama, ali kao da ih je pogodak Lukića presjekao.

Do kraja ne bilježimo ozbiljnije prilike i Široki je upisao vrijedna tri boda na startu nove sezone.

IGMAN KONJIC - ŠIROKI BRIJEG 0:1 (/Lukić 55')

FK IGMAN KONJIC: Ćeman, Alagić, Duraković, Dupovac, Velić, Bešagić, Drljević, Hrelja, Jakupović, Bojo, Ramić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

NK ŠIROKI RBIJEG: Tomić, Medić, Valinčić, Mašić, Vukoja, Bagarić, Šuto, Knežević, Lukić, Pejić, Ćavar.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.