Leotar nemoćan u Mostaru

Šampionsko izdanje Zrinjskog

Edmir Škorić

Nogometaši Zrinjskog upisali su večeras prvu pobjedu u novoj sezoni Premijer lige BiH, pošto su bili bolji od Leotara rezultatom 4:1.

Zrinjski je u Mostaru ugostio Leotar u okviru 3. kola i na kraju bez prevelikih problema došao do pobjede, iskupivši se tako navijačima za slabo izdanje i domaći poraz od Željezničara, s tim da su Plemići bili na nivou tokom evropskih mečeva i jedini su preostali predstavnik BiH.

Već na startu meča inicijativa Zrinjskog koji je stvorio brojne šanse, a do vodstva je stigao več u 10. minuti. Janković je sjajno sve uradio, centrirao nakon jednog driblinga, a Igor Savić na drugoj stativi glavom loptu šalje u mrežu gostiju.

Samo četiri minute kasnije bilo je 2:0. U nekoliko poteza Plemići su došli pred gol Leotara, na kraju Sabljić dodaje Ilinkoviću, a mladi nogometaš preciznim udarcem povećava prednost domaćeg tima.

Redale su se šanse pred golom Leotara - Bilbija, pa Sabljić, Janković, ilbija ponovo, pa Sabljić...

I onda ni iz čega Leotar dolazi do gola. Barišić pravi veliku grešku u odbrani domaćih, lopta stiže do Karića, ovaj ubacuje za Đuderiju koji smanjuje na 2:1 i postavlja rezultat prvog dijela.

Zrinjski je dominirao i u drugom dijelu. U 60. minuti Bilbija šutira, Puletić izbacuje, zatim Maglić glavom puca preko gola, a u 72. minuti Ilinković pogađa stativu Trebinjaca.

Ipak, u 80. minuti kapiten Bilbija zabija pogodak na ubačaj Mandića i stavlja tačku na i te rješava pitanje pobjednika. Bilbiji je to bio 125. gol u Premijer ligi i tako je stigao Wagnera na listi najboljih strijelaca svih vremena.

Na kraju je konačnih 4:1 u nadoknadi postavio Mandić.

U narednom 4. kolu Zrinjski gostuje Slogi Doboj, dok će Leotar gostovati Širokom Brijegu. Plemiće prvo čeka u četvrtak duel sa Tobolom u Mostaru u 3. pretkolu Konferencijske lige.

Zrinjski - Leotar 4:1

Zrinjski: Čondrić, Barišić, Sabljić, Malekinušić, Maglica, Savić, Ilinković, Janković, Magdić, Tičinović, Bilbija.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Leotar: Puletić, Milović, Đajić, Kordić, Čubrilo, Todorović, Perišić, Matković, Đuderija, Cvetković, Karić.

Promo

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.