Remi u Zenici

Ni penal u 95. minuti Sarajevu nije pomogao da dođe do pobjede protiv Slobode

Eldar Ganibegović, foto: Dino Kurbegović

Večeras je na Bilinom polju odigrana prva utakmica 6. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine u kojoj su snage odmjerili Sarajevo i Sloboda.

Gledali smo sjajnu utakmicu, a na kraju je Sarajevo moglo do pobjede od 2:1 u 95. minuti, no promašili su penal i podijeljeni su bodovi rezultatom 1:1.

Odlična prilika za Sarajevo već nakon 23 sekunde. Suljić je proigrao Ikića koji iz jako dobre pozicije šutira pored gola.

Nova odlična šansa za Sarajevo u trećoj minuti. Musa je sjajno prošao, ubacio do Mulahusejnovića koji traljavo šutira, lopta dolazi do Suljića čiji šut iz sjajne pozicije brani Bukvić. U nastavku akcije dosuđen ofsajd.

Sarajevo je napadalo i dalje, ali u 16. minuti sijevnula je kontra Slobode. Duga lopta Vošnjaka koju sjajno propušta Maksimović za Komazeca, a ovaj iskosa s lijeve strane zakucava loptu iza leđa Dizdarevića.

Pet minuta nakon gola novi dobar pokušaj gostiju. Dobar šut Vošnjaka s distance, Dizdarević se nije dao iznenaditi i odbio je tu loptu na stranu.

Sarajevski tim je veliku šansu propustio u 30. minuti. Varešanović izlazi sam na golmana, Bukvić brani, šut Mulahusejnovića blokira Devedžić, a onda Ikić pogađa prečku.

Pred kraj prvog dijela nove dvije šanse za Sarajevo. U 43. minuti se Varešanović sjajno izborio za jednu loptu, nije bilo faula, a onda iz šesnaesterca iskosa s lijeve strane jako loše šutira, daleko od gola je to otišlo.

Sjajno je Čirjak proigrao Suljića u nadoknadi prvog dijela, ali ovaj katastrofalno šutira. Neobjašnjivo loš pokušaj kapitena Sarajeva je to bio.

Otvaranje drugog dijela donosi novu dobru šansu za Sarajevo. Ikić je maestralno prošao i ubacio, lopta je prošetala kroz peterac Slobode, Mulahusejnović i Varešanović kasne i propala je nova sjajna šansa za Sarajevo.

Do izjednačenja domaći tim dolazi u 52. minuti. Nardin Mulahusejnović je dobio jednu loptu od Asmira Suljića na vrhu kaznenog prostora, sjajno se okrenuo i pogodio mrežu Semira Bukvića.

Osam minuta nakon toga Đokanović dobro šutira s distance, odskočila je lopta ispred Bukvića, ali odlazi tik pored gola.

Minuta je bila 66. kada udarac Ikića brani Bukvić, Mulahusejnović pada u kaznenom prostoru, ništa od penala nije bilo.

Novi sjajan pokušaj Đokanovića s distance u 73. minuti, Bukvić još bolje brani, krajnjim naporom mora se reći. Nedugo zatim Kobiljar se našao u sjajnoj poziciji, ali njegov šut blokira njegov saigrač Džafić i propala je sjajna šansa. 

Nakon toga jedna polušansa i za goste. Mehmedović je išao u kontru, malo je oklijevao prije šuta koji na kraju blokira Đokanović.

Musa u kaznenom prostoru Slobode u 81. minuti, ubacuje, no opet nije bilo nikog da pospremi tu loptu u mrežu iz peterca. 

Pet minuta prije kraja utakmice Kobiljar je sjajno proigrao Kapića čiji šut brani Bukvić, Devedžić ispucava loptu, a domaći traže penal po treći put večeras. Nisu ga dobili. 

U 88. minuti opet su bordo momci tražili penal i opet ga nisu dobili. Salčin pada u kaznenom prostoru Slobode nakon sjajnog solo prodora, ali najstrožije kazne nije bilo.

Meč lopta za Sarajevo u 95. minuti. Devedžić je igrao rukom u kaznenom prostoru, Bandić je dosudio penal, Kapić je preuzeo odgovornost, a Bukvić odbranio i sačuvao bod Slobodi.

Prema trenutnom stanju na tabeli, Sarajevo je prvo s 10 bodova i jedini je tim koji ima svih šest odigranih utakmica, dok je Sloboda s dva meča manje i pet bodova manje na sedmom mjestu. 

U narednom kolu Sarajevo će na Grbavici igrati sarajevski derbi protiv Željezničara, dok će Sloboda dočekati Posušje.

Premijer liga BiH, 6. kolo:

Sarajevo - Sloboda 1:1 (Mulahusejnović 52'; Komazec 16')

FK Sarajevo: Dizdarević, Musa, Đokanović, Varešanović, Mulahusejnović, Ramić, Tomašević, Čirjak, Drobarov, Ikić, Suljić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

FK Sloboda: Bukvić, Jusić, Devedžić, Maksimović, Mehmedović, Komazec, Hadžibeganović, Kapetanović, Vošnjak, Osmić, Delić.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.