Bez pobjednika u duelu starih rivala

Dva prekida i dva gola u Banovićima za remi Slobode i Željezničara

Midhat Šljivak, foto: Emir Dindić

Sloboda i Željezničar remizirali su (1:1) u susretu 10. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine odigranom u Banovićima.

Jaka kiša koja je pala pred sam početak utakmice u Banovićima itekako je pokvarila ugođaj i otežala je igru jer je teren bio potopljen.

To je i razlog što u prvom dijelu nismo vidjeli previše uzbuđenja na terenu. Pokušavali su igrači oba tima nešto napraviti, ali sve je to bilo veoma siromašno.

Sloboda je u 15. minuti imala pokušaj preko Vranješa iz slobodnog udarca, Bender je odbranio, a jedini šut u okvir gola gostiju u prvom dijelu imao je Santos, no Bukvić je siguran.

Bilo je tu još nekoliko solidnih i opasnih pokušaja, no potopljeni teren je onemogućio prave šuteve i na odmor se otišlo bez golova (0:0).

Nešto bolji uslovi za igru donijeli su i aktivniju igru u drugom poluvremenu. To je u 53. minuti donijelo i pogodak do kojeg su došli gosti.

Jasmin Osmić ruši Santosa u naletu prema golu, sudija Martinović mu oprašta drugi žuti karton i dodjeljuje samo prekršaj za goste. Iz njega Plavi stižu do vodstva.

Semir Štilić je ubacio loptu, Joseph Amoah ju je malo dirao, a na pravom mjestu se našao Armin Hodžić, koji postiže pogodak za 1:0.

Iz poštovanja prema svom nekadašnjem klubu mladi veznjak Plavih s Grbavice nije slavio ovaj pogodak.

Sloboda se potom probudila i krenula je po izjednačenje. Mogli su do njega doći već u 62. minuti, no Delić je upropastio dodavanje Maksimovića i nije uspio zabiti s nekoliko metara postići pogodak.

U 69. minuti Sloboda dolazi do izjednačenja. Delić ubacuje nakon prekida, Maksimović prebacuje loptu do Kemala Osmankovića koji pogađa za 1:1. Gosti su signalizirali ofsajd, no sudija se nije oglasio, a prema snimku čini se da je pogriješio. 

Osmanković kao ni Hodžić nije slavio gol protiv tima u kojem je ponikao i u kojem je proveo dobar dio karijere.

Sloboda je i nakon gola bila nešto bolji rival. Igra Željezničara raspala se nakon vodećeg gola kada je Edis Mulalić odlučio napraviti određene rokade u timu, pa na kraju Plavi mogu biti zadovoljni jednim bodom iz Banovića jer je domaći tim imao više od igre u završnoj fazi meča.

Premijer liga BiH, 10. kolo:

Sloboda - Željezničar 1:1

FK Sloboda: Bukvić, Devedžić, Čivić, Osmanković, Mehmedović, Komazec, Osmić, Vranješ, Vošnjak, Osmić, Delić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

FK Željezničar:Bender, Galić, Drina, Kosorić, Malić, Hodžić, Beća, Amoah, Štilić, Santos, Haračić.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.