Sloboda u velikom problemu, a Jahić hvali Željezničar: "Taj igrač je klasa više za našu ligu"

Derbi starih rivala

Sloboda u velikom problemu, a Jahić hvali Željezničar: "Taj igrač je klasa više za našu ligu"

Admin Čaušević

U subotu od 16 sati u Banovićima će se igrati derbi starih rivala između Slobode i Željezničara.

U Slobodi su svjesni da ih čeka novi težak meč nakon što su prije nekoliko dana poraženi sa minimalnih 0:1 od Zrinjskog.

"Odigrali smo jaku kvalitetnu utakmicu protiv Zrinjskog nažalost smo izgubili, možda smo zalužili i bod. Energetski smo stvarno potrošeni. Imamo samo jedan trening pred utakmicu sa Željezničarom. Ne smijemo ni posumnjati u poraz", rekao je Jahić na pressici.

Pohvalio je i svog sutrašnjeg protivnika. Od svih igrača izdvojio je Semira Štilića za kojeg ima samo riječi hvale.

"Željezničar igra jeda dobar i čvrst fudbal sa trenerom koji presnoi energiju na igrače. Željeznčar je vratio pobjednički karakter. Imaju dosta pojedinaca, prije svih Semira Štilića koji je klasa iznad ove lige."

Veliki problem za Slobodu i dalje predstavlja neigranje Semira Jusića, stamenog štopera koji vuče povredu ligamenata.

Oglasi

"Ko god izađe na teren imat će želju i motiv da dođe do tri boda. Sloboda više nije ona Sloboda koja će se samo braniti. Očekujem jednu dobru utakmicu i nadam se najboljem."

"Brine me što nema još Emira Jusića i Saida Husejinovića kakav je bio na pripremama, ali smo dolaskom Stojana Vranješa i Amera Bekića dobili smo kvalitet."

Napadač Nikola Komazec je u izjavi kazao da će on i saigrači dati sve od sebe da dođu do pozitivnog rezultata.

"Još jedna utakmica u nizu, jako sam sretan zbog utakmice sa Željezničarom, to je jedan veliki klub kao i Sloboda. Izaći ćemo motivisani kao i do sada, igramo utakmice svako treći dan, to nam ne ide u prilog."

"Dat ćemo sve od sebe da ostvarimo pozitivan rezultat. Mi smo Sloboda, igramo kući i trebamo tako da se ponašamo."

Jahić je dodao da će Kemal Osmanković biti u konkurenciji iako je zbog povrede glave napustio meč protiv Zrinjskog.

Trener Slobode je poručio da njegovom timu jako nedostaje igranje na Tušnju uz nadu da će se moći što prije vratiti na svoj stadion.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

789012455
Forza Sloboda ...
2 5
Ajax11
Hajde Sloboda, gazi malog zelju
3 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi