Smatra da su oni bili najvažniji potpisi

Rummenigge izdvojio četiri najveća transfera u historiji Bayerna, Lewa tek na četvrtom mjestu

Edmir Škorić

Bivši predsjednik minhenskog Bayerna Karl-Heinz Rummenigge (66) je pred okršaj Bavaraca s Barcelonom u Ligi prvaka govorio o najznačajnijim transferima u historiji njemačkog kluba.

Bayern u utorak navečer u 2. kolu grupne faze Lige prvaka dočekuje Barcelonu, a u fokusu, naravno, Robert Lewandowski. Sjajni Poljak je ovog ljeta potpisao za Katalonce i već postao hit s obzirom da nema utakmice u kojoj ne zabije barem jedan gol.

Lewa se tako vraća u Minhen gdje je u osam godina radio čuda, osvojio sve moguće trofeje i postao legenda kluba, a ujedno i najbolji strani strijelac Bundeslige.

Rummenigge smatra da je Lewandowski zaslužio lijep doček sutra od strane navijača i da se "ne smije zaboraviti da je ovdje igrao osam godina i da je osvojio sve što se moglo osvojiti pritom dajući između 35 i 50 golova svake sezone".

"Došao je u slobodnom transferu i otišao za 45 miliona eura. Doprinio je velikim uspjesima Bayerna", tvrdi legendarni Nijemac.

Za bivšeg šefa Bayerna Lewandowski je bio "jedan od najvažnijih transfera u posljednjih 15, 20 godina". Međutim, ne i najvažniji.

Rummeniggeov poredak najvažnijih Bayernovih transfera: "Ribery, Robben, Neuer, Lewandowski - tim redom", kazao je 66-godišnjak.

Uz Lewandowskog, Barca je nastavila s velikim kupnjama (više od 150 miliona eura) tokom ljeta unatoč tome što je praktički bankrotirala (više od 1,3 milijarde eura duga).

Tada je to iznenadilo i Bayernovog trenera Juliana Nagelsmanna (35), koji je to komentarisao uz dozu ironije, a ubrzo mu se obratio predsjednik Barcelone Joan Laporta kako bi mu saopštio da je "bolje da gleda sebe i svoj klub".

I Rummenigge smatra da bi mladi i perspektivni trener trebao izbjeći takve medijske istupe.

"Julian ne bi trebao davati nikakve političke izjave, to je posao Olivera Kahna i Herberta Hainera. Mislim da je uvijek najbolje ostati unutar vlastitog područja stručnosti".

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Ipak, bivši igrač, koji sada sjedi u Izvršnom odboru Uefe, kaže: "Barca nam je dugo bila mjerilo, uzor. Često sam o tome razgovarao s Ulijem Hoenessom. Nažalost, to se malo promijenilo posljednjih godina, jer je Barca zapala u financijske poteškoće. Da budem iskren, financije u Španiju nemaju toliku težinu kao ovdje. Ako ne izostanu sportski rezultati, sve se na kraju može posložiti. Tamo satovi drugačije otkucavaju. S više od milijardu eura duga, proveo bih mnoge besane noći", poručio je Rummenigge.

Sve utakmice Lige prvaka i kompletnu ponudu sa sjajnim kvotama možete naći na sajtu Volcanobet kladionice. Kliknite OVDJE i sami se uvjerite u to!

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.