Maneov najbolji prijatelj debitovao za rezerve Bayerna i nakon samo 36 sekundi zabio gol

Azankpo u centru pažnje

Maneov najbolji prijatelj debitovao za rezerve Bayerna i nakon samo 36 sekundi zabio gol

Endin Čaušević

Sadio Mane je ovog ljeta sve iznenadio odlukom da napusti Liverpool i karijeru nastavi u Bayernu.

Mane je nakon nekoliko fantastičnih sezona u Liverpoolu odlučio da je vrijeme za novi izazov i iznenadio je sve na Anfieldu kada je poručio da želi da napusti klub.

Liverpool nije pravio Maneu problem zbog toga i odlučili su ga prodati, a na kraju je Senegalac potpisao za Bayern. Liverpool je od njegove prodaje zaradio oko 35 miliona eura.

Mane je u Bayern stigao kao zamjena za Roberta Lewandowskog i pokazao se već sada kao odlično pojačanje.

Zanimljivo da je Bayern ovog ljeta doveo i još jedno pojačanje, ali za rezervni tim. Svi su se iznenadili kada su čuli da je riječ o Maneovom najboljem prijatelju iz djetinjstva, te su mnogi shvatili da su Bavarci to uradili kako bi se Mane što bolje osjećao u klubu.

Desire Segbe Azankpo potpisao je za Bayern ubrzo nakon što je Mane došao u klub, te se našao u centru pažnje fudbalske javnosti kada je otkriveno da su on i Mane veliki prijatelji.

Oglasi

Image Credit: Twitter/@SaddickAdams

Oni su odrasli zajedno u Senegalu i imali su obojica zaista nevjerovatan životni put što se tiče fudbala.

Azankpo očito nije toliko uspješan kao Mane, ali fudbal ih je ponovo spojio i to u jednom od najboljih klubova na svijetu.

Ovaj 29-godišnjak igra za rezervni tim Bayerna i ovog vikenda je debitovao za njemački klub i to na najbolji način.

Azankpo je u meču protiv Einsatza zabio debitantski pogodak za Bayern, a za to mu je bilo potrebno samo 36 sekundi što je zaista nevjerovatno. Do kraja utakmice rezervni tim Bayerna je postigao još tri gola i slavio sa 4:0.

Oglasi

Maneov prijatelj ponikao je u Generation Footu u Senegalu, a igrao je još za Metz, Jeunesse Ech, Le Puy Foot, Pagany, Epinal, Senicu, Oldham Athletic, Villefranche, Dunkerque i rumunski Dinamo.

Jednom prilikom je izjavio da je uvijek znao da će Mane napraviti velike stvari u fudbalu jer je uvijek bio nevjerovatno ambiciozan.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

"Imao je ogromne ambicije uvijek. Htio je uvijek da svi pokušamo u svemu biti najbolji što možemo. Dolazi iz siromašnog grada kao i svi mi. Rekli smo sebi da moramo uspjeti da pomognemo porodicama jer ljude koje smo tada ostavili su bili gladni. Sadio je uvijek sanjao o velikim stvarima i uspio je u tome", rekao je Azankpo i dodao.

"Svi smo koliko-toliko uspjeli u tome da pomognemo porodicama, ali je Mane sve to nadmašio. Pokazuje kakvo srce ima jer pomaže koliko god može narodu u Senegalu i to je zaista nevjerovatno".

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti