Trijumf Plavih

Rođendanski spektakl na Grbavici i pobjeda Željezničara nad Slogom

M. Šljivak, foto: T. Hebib

Željezničar je u spektakularnoj rođendanskoj atmosferi na Grbavici savladao dobojsku Slogu s 1:0 u susretu 11. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Navijači Plavih s Grbavice priredili su istinski spektakl za 101. rođendan kluba, a igrači su se na terenu pobrinuli da osvoje tri boda.

Agresivno je Željezničar ušao u ovaj meč. Tim Edisa Mulalića je dominirao u uvodnim minutama i stvorio je nekoliko jako opasnih situacija pred golom Dabića.

Santos je imao prvu ozbiljnu prijetnju. Santos šutira u osmoj minuti Dabić brani. Uzvratila je odmah Soga preko Kulenovića, nije bio precizan.

Sloga se potom oslobodila pritiska Plavih, a u 28. minuti gosti propuštaju veliku šansu da dođu do vodstva. Janković izlazi sam na Bendera, ali golman Plavih sjajno brani i spašava svoj tim.

Deset minuta nakon ove šanse Željezničar stiže do vodstva. Štilić ubacuje nakon prekida, a Armin Hodžić postiže pogodak za erupciju oduševljenja na Grbavici i vodstvo od 1:0.

Prvo poluvrijeme na Grbavici okončano je šansom za Haračića, no napadač domaćeg tima se nije najbolje snašao u završnici akcije i ostalo je 1:0 nakon 45 minuta igre.

Odličan fudbal igrao se i u nastavku meča. Međutim, za razliku od prvog poluvremena bilo je manje velikih šansi pred oba gola.

Do kraja susreta rezultat se nije mijenjalo. Ostalo je 1:0 za Željezničar koji je na pravi način obilježio 101. rođendan kluba.

Željezničar je skupio 19 bodova u dosadašnjem dijelu sezone i pogled na tabelu izgleda zaista lijepo za navijače ovog kluba. Željo je ponovo pri vrhu.

Premijer liga BiH, 11. kolo:

Željezničar - Sloga 1:0

ŽELJEZNIČAR: Bender, Malić, Kosorić, Haračić, Štilić, Hodžić, Drina, Santos, Beća, Galić i Amoah.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

SLOGA DOBOJ: Dabić, Popara, Stevanović, Janković, Kujundžić, Čolić, Stapić, Ristić, Baštić, Milanović i Kulenović.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.