Prvoligašu sa istoka stigla nova oprema

RK Slavija uz Mozzart na putu do vrha

Sponzorski tekst

Ekipa Rukometnog kluba Slavija više od dvije decenije ponosno brani boje svog tima i grada igrajući sjajne utakmice. 

Ranije su se takmičili i u Premijer ligi BiH, preživjeli su krizu kada je klub na pola godine bio ugašen, pa se u velikom stilu vratili na parkete.

Sada su pri vrhu Prve lige Republike Srpske, a trofej bi mogli da osvoje u novoj opremi koju su im, u znak podrške, poslali iz kompanije Mozzart.

Ovaj uspješni tim sa istoka broji oko 90 članova. Osim prve ekipe, tu su i mlađe selekcije koje se takmiče u okviru Omladinske lige Rukometnog saveza RS, a 25 pjetlića igra prijateljske utakmice i turnire.

Prvotimci su na polusezoni bili četvrti na tabeli, čime su veoma zadovoljni jer su i ekipe na drugom i trećem mjestu imale isti broj bodova.

Ekipu su podmladili, pa u nastavku sezone žele da svakom igraču daju što veću minutažu kako bi se svaki od njih afirmisao. Plan im je i da uigraju tim za narednu sezonu, ali i da se bore za održavanje pozicije i napredak do vrha tabele.

Sudeći po rezultatima iz prošlosti, to bi moglo da im pođe za rukom. U najveće uspjehe kluba ubrajaju takmičenje u Premijer ligi i finale Kupa RS, a prošle godine su se plasirali u Final four sa ekipama iz Premijer lige.

To su, kažu, veliki uspjesi jer su prije samo dvije godine klub morali da ugase na šest mjeseci i da istupe iz Premijer lige BiH zbog nedostatka finansija. Međutim, osnivač kluba Mladen Mrda vratio se na čelo ovog tima i to u ulozi predsjednika, pa su rapidno nastavili da nižu uspjehe.

Iz RK Slavija potekla su zapažena rukometna imena, a posebno se izdvajaju Vojislav Brajović koji igra za Metaloplastiku u Srbiji, Marko Pandžić nastupa u Italiji, Miloš Močević je golman u Francuskoj, a Stefan Trapara u RK Vogošća.

Tim Slavije sada uživa podršku lokalne zajednice, posebno Opštine Istočno Novo Sarajevo, kao i Grada Istočno Sarajevo koji ih pomažu budžetskim sredstvima, kao i ustupanjem termina u dvorani. Tu su i prijatelji kluba među kojima je od sada i Mozzart.

-Kompanija Mozzart nam je zaista pomogla ovom donacijom dresova, hvala im na tome. Momcima to znači jer izgledaju jednoobrazno, oprema je kvalitetna i možemo se lijepo predstaviti na terenu. Nadamo se i da će nam donijeti nove pobjede- kaže Milan Milinković, direktor RK Slavija Istočno Sarajevo..