Afrikanca pitali za prognozu meča Rijeka - Dinamo; "Do you speak English?" - "Pričam hrvatski"

Itekako dobro

Afrikanca pitali za prognozu meča Rijeka - Dinamo; "Do you speak English?" - "Pričam hrvatski"

Eldar Ganibegović

Nije čudno vidjeti da neki stranac poznaje neki od jezika s ovog područja, ali itekako jeste ako priča perfektnim naglaskom. Još pogotovo ako se radi o Afrikancu. Tome smo jučer svjedočili na Rujevici. 

Jučer su se u derbiju 33. kola HNL sastali Rijeka i Dinamo. Nakon preokreta je u utakmici godine slavio Dinamo i došao na korak od osvajanja naslova.

Rijeka je povela s 11 metara preko Pjace na otvaranju drugog dijela utakmice, da bi Dinamo preko Petkovića i Hoxhe stigao do preokreta i velike pobjede.

Danas na Instagram profilu @braneball možemo pogledati vlog s utakmice. Na njemu, izmđu ostalog, mnogi prognoziraju sam rezultat utakmice.

Jasno, kako se radilo o utakmici na Rujevici, većina je bila za Rijeku i očekivali su i prognozirali pobjedu domaće ekipe koja bi im otvorila vrata prve titule nakon 2017. godine.

Prognoze su dali i dječaci koji su bili zaduženi za skupljanje lopti na Rujevici. Jedan je afričkog porijekla.

Oglasi

Od voditelja je dobio pitanje da li priča engleski, na što je odgovorio da priča hrvatski i to zaista tečno. Pogledajte.

"Rijeka će pobijediti 1:0 i zabit će Fruk", bila je njegova prognoza. Zaista impresivno i tečno govori hrvatski jezik.

Inače, sada tri kola prije kraja Dinamo ima četiri boda prednosti i pravo čudo treba da se desi da Rijeka osvoji titulu, iako je tokom cijele sezone vodila na tabeli. 

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Znali su to Modri da proslave već na benzinskoj pumpi u povratku za Zagreb što smo zabilježili na licu mjesta sinoć iza ponoći.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

BAJSJECAR1977
Kad crni zamjene Balkance,na Balkanu...
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi