Počeli zimski kampovi Akademije Asmir Begović

Nakon Sarajeva, mladi golmani putuju u Mostar

Počeli zimski kampovi Akademije Asmir Begović

Sponzorski tekst

Specijalizovana golmanska Akademija Asmir Begović i ove godine nastavlja da organizuje, sada već tradicionalne, kampove za mlade i perspektivne golmane i golmanice. 

Seriju zimskih kampova započeli su proteklog vikenda u Sarajevu. Dvodnevni treninzi održani su na zatvorenim terenima sarajevske Zetre, a privukli su 52 čuvara mreža. 

Vještinu odbrane mreže sa vrhunskim trenerima učili su mladi iz BiH, Mađarske, Turske, a sa njima je trenirala i golmanica koja je došla iz Kalifornije. Pored trenera Asmir Begović Akademije, na kampu su bili i treneri golmana iz FK Sarajevo, FK Velež, NK GOŠK Dubrovnik, NK Čelik, FK Rudar Kakanj, FK Baton.

-Veoma smo ponosni što se broj učesnika naših kampova iz godine u godinu povećava i što dječaci i djevojčice sve više žele da postanu vrhunski golmani. Pored održana četiri treninga, imali smo i dvije video analize svjetskih golmana jer smo željeli da svi učesnici obrate pažnju na brojne detalje koje treba da posjeduje jedan golman- kaže direktor Akademije i glavni trener, Ibro Hodžić. 

Vrijedna ekipa Akademije Asmir Begović već se priprema za naredni kamp koji će 21. januara biti održan u Mostaru. U saradnji sa FK Velež, po drugi put će na njihovom terenu trenirati sa mladim golmanima. 

Broj polaznika je ograničen, a svi zainteresovani informacije mogu dobiti na broj +387 61338877 ili se prijaviti putem internetske stranice Kampa http://asmir1.com/sarajevo2021/ ili elektronskom poštom [email protected].

I ove sezone kompanija Mozzart tradicionalno je podržala edukaciju budućih čuvara mreža.

-Kontinuirana podrška i pomoć prijatelja iz kompanije Mozzart nam je veoma važna. Veći duži vremenski period zajednički radimo da bismo omogućili što bolje uslove za razvoj mladih talenata i promovisali sport- dodaje Hodžić.  

Na Akademiji uveliko rade i na pripremama za ljetnu turneju po gradovima širom BIH. Pored kampova, tokom cijele godine organizuju treninge, pa svi koji žele postati kvalitetni golmani mogu da im se pridruže tri puta sedmično i tako postanu članovi ove čuvene Akademije.