Mozzart daje najveće kvote na svijetu za Monaco, Genk i Manchester City

Mozzart nudi najveće kvote na svijetu

Mozzart daje najveće kvote na svijetu za Monaco, Genk i Manchester City

Sponzorski tekst

2023. godina je počela, a lopta ne miruje uprkos i dalje prazničnom raspoloženju. Engleska je u epicentru, a ni Francuska i Belgija ne zaostaju.

Mozart kladionice su za danas pripremile tri kvote koje će u svakom trenutku biti najveće na svijetu. U pitanju je dvojka na Monaco u gostima kod Lorienta u Ligi 1, odnosno kec na Genka nad Antverpenom u Kupu Belgije, kao i trijumf Manchester Cityja protiv Southamptona u Liga kupu.

LORIENT - MONACO (SRIJEDA, 21.00), DVOJKA 2.05

Ove sezone Lorient pokazuje dobre rezultate u Ligi 1. U prvim mjesecima klub je čak težio ulasku u evropsko takmičenje. U posljednje vrijeme, međutim, počeo je često gubiti bodove. Sada je na šestom mjestu sa 31 bodom. Nedavno je Lorient izgubio od inferiornih protivnika - Montpelliera (0:2) i Nice (1:2), a u prošlom kolu prekinuo je seriju neuspjeha savladavši Angers (2:1). Monaco je posljednjih mjeseci uspio doći u dobru formu. Klub se vratio među prvih pet na tabeli jer nakon 17 kola ima 33 boda. U posljednjim rundama Kneževi su skoro samo pobjeđivali – četiri puta u pet susreta.

GENK - ANTWERP (SRIJEDA, 20.45), KEC 2.00

Genk je odličan ove sezone i praktično ne primjećuje otpor protivnika u prvenstvu, pa s lakoćom vodi šampionsku trku u Belgiji. Štrumpfovi imaju pristojnu prednost u odnosu na svoje pratioce i mogu skrenuti pažnju na Kup, gdje su već eliminisali Westerlo i Anderlecht. Antwerpen također izgleda dobro u kampanji i nalazi se na trećem mjestu u ukupnom plasmanu, deset bodova zaostatka za svojim trenutnim protivnicima. Veliki Stari je u posljednje vrijeme izgubio ritam i često je igrao neriješeno, ostvarivši samo jednu pobjedu u prethodnih pet kola. Crveni su u prošlom kolu Kupa Belgije na svom terenu savladali Standard rezultatom 4:0, a prethodno su bili bolji od Beverena.

SOUTHAMPTON - MANCHESTER CITY (SRIJEDA, 21.00), DVOJKA 1.27

Southampton je 7. januara obradovao navijače dugo očekivanom pobjedom, kada je u prvom meču FA kupa uspio savladati Crystal Palace (2:1). Time je prekinuo niz od tri poraza, od kojih se posljednji dogodio početkom mjeseca protiv Nottingham Foresta (0:1), što je pogoršalo njegovu ionako nezavidnu poziciju u Premijer ligi. U 18 kola tekućeg prvenstva domaći su upisali tri pobjede i tri remija, a sa 12 bodova su posljednji na tabeli. Manchester City je prošle sedmice prošao test i potvrdio da je jedan od lidera Premijer lige. Prvo je u Premijer ligi u Londonu savladao Chelsea minimalnim rezultatom 1:0, a potom je uslijedila bitka trećeg kola FA kupa na Etihadu, a opet su stradali londonski plavi, samo ovoga puta sa isto toliko kao 4:0. Za 17 kola tekućeg prvenstva, Građani imaju 12 pobjeda i tri remija i nalaze se na drugom mjestu sa 39 bodova.

NAPOMENA: Kvote su podložne promjenama, ali će u Mozzartu biti najveće na svijetu u svakom trenutku.