Želi sve držati pod kontrolom

Prije početka sezone Ten Hag je izbacio petoricu igrača iz svlačionice, napokon poznata imena

Edmir Škorić

Nizozemski stručnjak Erik ten Hag je po samom dolasku u Manchester United odmah počeo da uvodi svoja pravila i da promijeni disciplinu koja je uveliko bila narušena u ekipi.

Britansko izdanje Expressa prenosi da je bivši trener Ajaxa, Ten Hag, prije početka sezone tražio da petorica igrača Manchester Uniteda napuste svoja mjesta u svlačionici.

Svlačionica na treningu u Carringtonu predviđena je samo za 24 igrača, pa je trener morao napraviti mjesta za pridošlice u ekipi.

Phil Jones, Axel Tuanzebe, Teden Menji, Brandon Williams i Shola Shortire bili su prisiljeni napustiti svoja mjesta. Nakon ovakvog raspleta događaja Tuanzebe i Shortire otišli su na posudbe u druge klubove, dok su Jones, Williams i Menji ostali na Old Traffordu bez izgleda za svoje mjesto u početnih 11.

Nizozemac je po dolasku u Manchester odmah inzistirao na disciplini, a njegove metode rada nekim zvijezdama Uniteda bile su jako teške i neprihvatljive. Ten Hag je kasnije imao sukob s Cristianom Ronaldom, koji kao najveća zvijezda kluba nije mogao da podnese da ne igra.

Nakon svega, Ronaldo je dao eksplozivan intervju u novembru prošle godine u kojem je blatio klub i Ten Haga, a ubrzo nakon toga dobio je raskid ugovora, da bi nakon Svjetskog prvenstva u Kataru potpisao za Al Nassr u Saudijskoj Arabiji.

Manchester je inače pod vodstvom Ten Haga imao krizne periode, ali u posljednje vrijeme stvari idu baš onako kako je to zamislio i zaželio sam menadžer kluba, ali i navijači na Old Traffordu.

Manchester United sutra igra protiv Leedsa na Old Traffordu i ima priliku da se pobjedom učvrsti na trećem mjestu i da se primakne cilju, a ove sezone je to plasman u Ligu prvaka, mada ni Arsenal nema nedostižnu prednost.

Osim toga, United igra u šesnaestini finala Evropske lige protiv Barcelone i drugo po redu evropsko klupsko takmičenje biće prilika za Crvene vragove da uspiju na kraju da osvoje neki značajan trofej.

Naravno, imaju i mogućnost u kupovima. Igraju 1. marta protiv West Hama osminu finala FA kupa, dok će protiv Newcastlea 26. februara igrati finale Liga kupa i to će biti najbolja šansa da se dođe do trofeja.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Na sajtu Volcanobet kladionice pogledajte ponudu za sutrašnji derbi Manchester United - Leeds. Kvote se nalaze na OVOM linku.

Zapratite Volcanobet kladionicu na Facebook i Instagram profilu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.