Put Dinama ka Ligi prvaka mogao bi biti jako težak - Potencijalni protivnik i Borac

Trenutno stvari stoje tako

Put Dinama ka Ligi prvaka mogao bi biti jako težak - Potencijalni protivnik i Borac

Esmer Oštraković

Fudbaleri Dinama nalaze se na korak od nove titule prvaka u SuperSport HNL-u i to sve nakon pobjede na Rujevici protiv Rijeke.

Tim koji sa klupe predvodi Sergej Jakirović sutra na Maksimiru igra svoju utakmicu u okviru 34. kola domaćeg prvenstva, a protivnik je ekipa Osijeka. Dinamu za novu titulu treba pet bodova u zadnja tri kola.

Dinamo je tako na pragu nove titule i ovog ljeta će probati izboriti plasman u Ligu prvaka. Ipak, još uvijek nije poznato odakle će tim iz Zagreba krenuti u kvalifikacije za ovo takmičenje.

Kako stoje stvari trebao bi se Dinamo uključiti u zadnjem krugu kvalifikacija, tačnije u play-offu, a to bi značilo da će igrati najmanje Evropsku ligu.

Ipak, postoje mnoge kalkulacije, a prema nekima bi čak Dinamo svoje kvalifikacije mogao početi i u 2. pretkolu Lige prvaka.

Oglasi

Ukoliko se sve to dogodi Dinamo bi jasno bio nositelj, a trenutno su mu potencijalni protivnici AEK, KI Klaksvik, Shamrock Rovers, The New Saints, Rigas FS, Lincoln Red Imps, Skhendija, FCSB, Ballkani, Borac, te Jagiellonia.

Ukoliko se desi da Dinamo krene iz play-offa trenutni potencijalni protivnici su Qarabaq, Galatasaray, Slovan, Bodo/Glimt i Ludogorec.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Kada je riječ o žrijebu novog formata Lige prvaka ukoliko izbore nastup u ovom takmičenju Dinamo bi bio u trećem jakosnom šeširu.

Naravno moguće su promjene do kraja sezone jer je ostalo još nekoliko kola u mnogim ligama, ali prema trenutnom stanju Dinamo ne bi imao baš lagan put ka Ligi prvaka.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi