Promijenjen termin mečeva 32. kola WWin lige, sve utakmice igrat će se u ponedjeljak

I revanš meč finala Kupa BiH igra se u četvrtak umjesto u srijedu

Promijenjen termin mečeva 32. kola WWin lige, sve utakmice igrat će se u ponedjeljak

Endin Čaušević

Na sjednici koja je održana u Mostaru Komitet za takmičenje Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine odredio je termine utakmica 32. kola WWin lige i Kupa naše zemlje, a odluka se sigurno neće svidjeti klubovima i navijačima.

Utakmice pretposljednjeg 32. kola WWin lige BiH prema ranije određenom kalendaru trebale su se igrati 18. maja u istom terminu, ali se to neće desiti.

Kako je potvrđeno za SportSport Komitet za takmičenje NSBiH odlučio je da promijeni termin i da se mečevi 32. kola umjesto u subotu igraju u ponedjeljak 20. maja. Neslužbeno, do promjene termina je došlo jer čelnici Saveza moraju prisustvovati kongresu FIFA-e, a od velike im je važnosti da prisustvuju i mečevima nakon kojih bi se mogli dodjeljivati pehari i medalje. 

S obzirom da je riječ o pretposljednjem kolu sve utakmice će biti odigrane u istom terminu u ponedjeljak, a isti će naknadno da odluči nositelj TV prava.

Pored toga pomjeren je i termin kada je u pitanju revanš utakmica finala Kupa naše zemlje koji će igrati Borac i Zrinjski.

Revanš meč bio je planiran za srijedu 22. maja, ali isti je promijenjen. Pobjednika Kupa BiH tako ćemo saznati dan kasnije jer će se revanš igrati u četvrtak 23. maja.

Komitet za takmičenje NSBiH je ovu odluku donio na osnovu prijetloga Sektora za takmičenje, suđenje i događaje.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Jasno je da takva odluka neće previše oduševiti bh. klubove i navijače, a posebno kada je riječ o WWin ligi jer će se pretposljednje kolo igrati u nepopularnom terminu umjesto za vikend kako je ranije planirano.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi