Trener želi samo njega i nikoga drugog: Osimhen na ljeto pravi transfer karijere i seli u Englesku

Ponuda je već spremna

Trener želi samo njega i nikoga drugog: Osimhen na ljeto pravi transfer karijere i seli u Englesku

Endin Čaušević

Nigerijski napadač Victor Osimhen ove sezone igra u fantastičnoj formi u dresu Napolija i vodi klub s juga Italije ka osvajanju Scudetta koji se u Napulju čeka već preko 30 godina. Na sebe je skrenuo pažnju mnogih klubova i čini se da bi na ljeto Osimhen mogao napraviti transfer karijere.

Ovaj 24-godišnji napadač u Napoli je stigao na ljeto 2020. godine iz Lillea za čak 75 miliona eura, ali je ove sezone konačno pokazao zbog čega je italijanski klub uložio toliko novca u njegov dolazak i da time nisu napravili grešku.

Osimhen je bez dileme jedan od najboljih igrača u ekipi Luciana Spallettija, te vodi Napoli prema Scudettu koji se u ovom klub čeka već više od 30 godina i legendarne generacije koju je predvodio Diego Maradona.

Nigerijac je u dosadašnjem dijelu sezone u Seriji A na 17 mečeva zabio već 16 golova što najbolje pokazuje da igra u zaista fantastičnoj formi.

Svojim igrama Osimhen je privukao pažnju mnogih evropskih klubova i sigurno je da će za njega vladati ogroman interes na kraju ove sezone, ali je pitanje da li će ga Napoli uopšte pustiti da ide.

Aurelio De Laurentiis poznat je po tome što svoje igrače ne prodaje tako lako, a kada to i uradi onda klub zaradi nevjerovatan novac. Ukoliko Osimhen bude želio da ide iz Napulja jasno je da će se to desiti samo u slučaju ponude koju De Laurentiis ne može da odbije.

Oglasi

Mediji u Italiji pišu da nije nemoguće da Osimhen na ljeto napusti Napoli jer je jedan klub pokazao ogroman interes za njega, a to je Manchester United.

Crveni đavoli su itekako "zagrizli" za Nigerijca za kojeg smatraju da bi bio ogromno pojačanje i napadač za kojim tragaju već nekoliko sezona. Osimhen će čini se biti glavni prioritet u Manchester Unitedu u ljetnom prelaznom roku, a to najbolje pokazuje i prva ponuda koju spremaju za njega.

Corriere dello Sport objavio je da su čelnici engleskog kluba spremni na sve samo kako bi doveli Osimhena, te da će ponuditi odmah Napoliju čak 120 miliona eura za Nigerijca i nadati se da će to biti dovoljno.

Potražite više informacija na temu Serie A:

United je navodno spreman da plati do 150 miliona eura i jasno je da će De Laurentiis učiniti sve sam da izvuče što više novca.

Osimhen je i želja Erika ten Haga koji je svjestan da njegovoj ekipi nedostaje pravi napadač, te zbog toga je morao da dosta eksperimentiše ove sezone s raznim igračima. Na listi želja Manchester Uniteda nalazi se još nekoliko napadača, ali Nizozemac izričito želi samo Osimhena.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

mekac
Cuj jedan od najboljih igrača u svojoj ekipi, pa lik je dako najbolji igrač u cijeloj ligi.
6 0
Bulle
Ovi Englezi troše milijarde na pojačanja, trebaju svake godine uzimat Evropska takmičenja... krkanluk živi.
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi