Susreti se igraju u srijedu 8.marta

Određene sudije za sarajevski i mostarski derbi!

Samir Mlaćo
Za vikend se igraju susreti redovnog kola Premijer lige, a zatim već u srijedu dva gradska derbija.

Za vikend se igraju susreti Premijer lige, a zatim već u srijedu dva gradska derbija.

Tačnije, u zaostalom meču 17. kola premijer lige na stadionu Rođeni od 18 sati u srijedu 08.03. igraju Velež i Zrinjski.

Glavni sudija će biti Irfan Peljto iz Sarajeva, dok su njegovi pomoćnici Senad Ibrišimbegović iz Travnika i Moamer Čaušević iz Sarajeva. Četvrti sudija je Adis Mulahasanović iz Sarajeva.

Isti dan od 13 sati u Treningu centru NS BiH u Zenici igraju FK Sarajevo i FK Željezničar. Radi se o zaostalom meču 18. kola.

Pravdu će također dijeliti Sarajlija i to Admir Musić. Njegovi pomoćnici su Amir Kadić i Emir Zahiragić, svi Sarajevo. I četvrti sudija je iz Sarajeva, a radi se o Benjaminu Deljkoviću.

Posmatrač suđenja je Elmir Pilav (Sarajevo).

Nema sumnje da nas očekuju velika uzbuđenja, a svi se nadamo da će sve proteći u najboljem redu, te da ćemo gledati kvalitetan nogomet i kvalitetno suđenje.

S obzirom na izbor službenih lica NS BiH, vjerujemo da će se to i desiti.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Peljto i Musić već su imali priliku da sude sarajevski i mostarski derbi, te su svjesni izazova koji ih očekuju.

Musić će pravdu dijeliti i za vikend i to u duelu Zrinjskog i Posušja, dok će Peljto biti četvrti sudija u duelu Veleža i Borca u Mostaru.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.