Velež korača ka odbrani trofeja Kupa, fotografija iz svlačionice dovoljno govori o njihovoj sreći!
Velež je slavio u Modriči protiv Sloge s 0:3 i jednom nogom je u polufinalu. Znaju to Rođeni proslaviti.

Večeras su uvjerljivo savladali Slogu

Velež korača ka odbrani trofeja Kupa, fotografija iz svlačionice dovoljno govori o njihovoj sreći!

E. Ganibegović, foto: E. Oštraković

FK Velež je danas u prvoj utakmici četvrtfinala Kupa Bosne i Hercegovine s 0:3 u Modriči savladao dobojsku Slogu i tako jednom nogom već zakoračio u polufinale takmičenja. Pobjeda na gostovanju i treća vezana u drugoj polusezoni se itekako znala proslaviti.

Posljednju od četiri utakmice četvrtfinala Kupa Bosne i Hercegovine večeras su u Modriči s pola sata kašnjenja odigrali Sloga i Velež, a Mostarci su slavili s 0:3.

Heroj Rođenih iz Mostara bio je Nermin Haskić koji je po močvarnom terenu u Modriči postigao sva tri pogotka i tako donio veliku pobjedu Veležu.

Nakon utakmice naš fotograf je zabilježio sjajnu scenu iz svlačionice gostiju koji svi skupa slave novu pobjedu.

Fotografija zaista govori više od hiljadu riječi. Velež je na početku proljetnog dijela neprikosnoven i ovo im je treća vezana pobjeda i to bez primljenog pogotka.

Oglasi

Prvo su Rođeni na izbacili Posušje u osmini finala s 2:0, a onda su po teškom terenu u Srebreniku, također pogotkom Nermina Haskića, srušili FK Tuzla City.

Kao šlag na tortu sjajnog otvaranja sezone izabranici Nedima Jusufbegovića večeras su slavili visoku gostujuću pobjedu i hrabro koračaju ka novom trofeju Kupa.

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

Ko zna, možda Velež dvije sezone zaredom uspije da osvoji isti trofej. Podsjetimo, prošle godine su nakon penala savladali Sarajevo u finalu na Bilinom polju.

Osvajanje Kupa bi za Velež značio i treći vezani izlazak na evropsku scenu, nakon što su prošle sezone to izborili preko ovog takmičenja, a pretprošle preko lige. 

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mostarac94
spremni za finale sa Željom
6 1
Velezmostar32
Pobjeda za naseg Hasu
5 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi