Kvote (ne) lažu?

Velež je zaslužio malo više poštovanja, ovo bi svakako mogao da bude dodatni motiv Rođenima

Edmir Škorić

Srijeda, 8. mart, donosi prave poslastice za sve nogometne sladokusce u našoj zemlji. Na programu su dva derbija i to kakva - sarajevski i mostarski.

Utakmice Sarajevo - Željezničar i Velež - Zrinjski su u kategoriji onih za koje se danima prije i kasnije priča. Možda su ovaj put okolnosti drugačije, pa tako nema gostujućih navijača na stadionu Rođeni, a nijednih na terenu Trening centra NFSBiH u Zenici na kojem se igra vječiti derbi, ali to neće spriječiti uzbudljive i napete utakmice.

Pozornost medija i sportske javnosti u BiH svakako je na najvišem nivou. Utakmice imaju dodatni značaj. Svi timovi imaju trenutno svoje ciljeve. Zrinjski nastavlja napad na odbranu titule, a svi ostali u napetoj utrci za Evropu.

Sarajevu se probudila nada nakon uvjerljive partije na Pecari i 3.1 pobjede nad Širokim, Željezničar je također i dalje konkurentan za Evropu, a vraća se i Velež, koji podiže formu u posljednje vrijeme.

Rođeni su dobili Borac, prije toga Tuzlu City u Srebreniku, obje utakmice sa po 1:0, a pritom još i razbili Slogu Meridian u Modirči s 3:0 u prvoj utakmici četvrtfinala Kupa.

No, bukmejkeri im ne iskazuju mnogo poštovanja i previše ne vjeruju u njih. Provjerili smo u nekoliko domaćih kladionica kvote i ustanovili da se zaista Velež na neki način ponizio. Rođeni na svom terenu, u dobroj formi, pa kvota od 4.30 na pobjedu se, onako na prvu, čini prevelikom. Ovu kvotu nudi Wwin, koji za trijumf Zrinjskog nudi kvotu 1.88.

Što se tiče utakmice Sarajevo - Željezničar, blaga prednost daje se Sarajevu s kvotom 2.28, dok je na pobjedu gosta postavljena kvota 3. Za one koji se odlule na X odnosno da neće biti pobjednika, kvota je 3.25.

U kladionici Mozzart nešto više vjeruju Veležu, pa je na pobjedu Rođenih postavljena kvota 3.90, a na pobjedu Plemića 1.95. Na pobjedu Sarajeva pak veća kvota nego u Wwinu -2.35. Sve kvote pogledajte OVDJE.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Volcanobet takođe je u ponudu već sada postavio sutrašnja dva bh. derbija. Na pobjedu Veleža 4.20, Zrinjskog 1.92, a na X je kvota 3.20. Kada je u pitanju sarajevski derbi, prednost se i tu daje Sarajevu s kvotom 2.33, dok je na pobjedu Plavih kvota 3. Detaljno kvote pronađite na OVOM linku.

Naravno, kvote nužno ne donose najbolji omjer, lopta je okrugla i baš sve je moguće, a igrači velike četvorke bh. nogometa sutra će pokazati da li su opravdano ili neopravdano potcijenjeni ili precijenjeni.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.