Derbi Sarajevo - Velež igrat će se na stadionu Pirota u Travniku
Foto: NK Travnik

Sastaju se već za vikend

Derbi Sarajevo - Velež igrat će se na stadionu Pirota u Travniku

Endin Čaušević

Sarajevo sutra igra veliki gradski derbi protiv Željezničara u Trening centru NSBiH u Zenici, te je bordo klub htio da bude domaćin na istom terenu i protiv Veleža, ali im to zbog pripreme terena za bh. reprezentaciju nije omogućeno. No, čelnici Sarajeva su brzo reagovali i već pronašli stadion na kojem će ugostiti Velež.

Prema neslužbenim informacijama utakmica Sarajeva i Veleža trebala se igrati također u Trening centru u Zenici, ali je na kraju došlo do promjene plana.

S obzirom da se naša reprezentacija uskoro okuplja teren u Trening centru će se spremati za Zmajeve, te zbog toga je odlučeno da se na tom stadionu ne može igrati utakmica Sarajevao i Veleža.

Ova utakmica igra se već za vikend u okviru 22. kola Premijer lige i u taboru Sarajeva su morali ekspresno reagovati i pronaći novo rješenje.

To su sada i uradili i odlučeno je da će se derbi meč Sarajeva i Veleža igrati na stadionu Pirota u Travniku.

Također, treba istaći da će biti dozvoljen dolazak navijačima Sarajeva jer je bordo klub domaćin na ovoj utakmici, dok pristalicama Veleža nije dozvoljen dolazak na Pirotu.

Oglasi

Utakmica između Sarajeva i Veleža igrat će se u nedjelju.

Poznato je da će oba kluba prije derbija u Travniku i sutra biti na terenu jer nas očekuje sarajevski, odnosno mostarski derbi.

Sarajevo će kako smo već naveli igrati sutra od 13 sati u Trening centru NSBiH u Zenici protiv Željezničara zaostalu utakmicu 18. kola Premijer lige.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

S druge strane, Rođeni će na svom stadionu dočekati gradskog rivala Zrinjski u zaostaloj utakmici 17. kola, a ovaj meč počinje u 18 sati.

Velež je trenutno peti na tabeli sa 30 boda i ima dva boda više u odnosu na Sarajevo koje je trenutno šesto.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Drakula
Sarajevo gigant ponizit ga htjeli ove sezone opet sa srijedom tekmom 31 bod. Da smo na kosevu igrali imali bi 50
1 4
rodjak
nepravedno prema USK kantonu skroz ,dajte jednu utakmicu pitari organizujte i u Bihacu kad ste vec tako krenuli po nasoj lijepoj Bosni i Hercegovini ;)
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi