Mulalić se nada najboljem; Kosorić otkrio "recept" za pobjedu

Pred utakmicu sa Sarajevom

Mulalić se nada najboljem; Kosorić otkrio "recept" za pobjedu

Esmer Oštraković

Vječiti sarajevski derbi sutra će biti odigran u Zenici. Domaćin na papiru je ekipa Sarajeva, a jasno je da favorita u ovakvim utakmicama nema.

Iz redova Željezničara pred sutrašnju utakmicu govorili su trener ekipe, Edis Mulalić, te kapiten Željezničara Aleksandar Kosorić.

Svjetan je Mulalić kvaliteta svog protivnika, ali se nada najboljem.

"Sigurno da nas čeka teška utakmica. Sarajevo je puno uložilo u tim. Skup su dobrih pojedinaca. Ima tu znanja i brzine. Pratili smo ih i vidimo svoju šansu. Nadamo se najboljem", rekao je Mulalić, te je dodao:

"Malo imamo oko sastava problema, ali barem se nadamo da će neki od rovitih igrača moći igrati. Pokušat ćemo se skoncentrisati i odigrati najbolje što možemo", završio je Mulalić.

Aleksandar Kosorić zna šta ova utakmica znači za navijače.

Oglasi

"Najbitnija utakmica, posebna utakmica za sve nas, za ljude koji vole ovaj klub. Očekuje nas sutra ta utakmica, ali igra se za tri boda. Imamo svoj cilj i idemo od utakmice do utakmice. Ovo je utakmica gdje nemate pravo na umor ili izgovore. Utakmica u kojoj srce pobjeđuje. Ko bude imao vruće srce i hladnu glavu doći će do pobjede.

Govorio je i tome što neće biti publike na utakmici.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Besmislena odluka. To je nekako specifična utakmica. Igrate bez podrške navijača, a znamo koliko nam znaće navijači. Nedostajat će nam, ali ćemo pokušati da ih usrećimo", završio je Kosorić.

Zaista je prava šteta što se utakmica igra bez prisustva navijača, ali je jasno da se očekuje jako dobra utakmica.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

plemic
najbolji recept za pobjedu je dati više golova od protivnika.
5 0
Drakula
Idemo dzukelama sa šugavice peticu uvalit
1 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi