Gosti su imali sitne probleme

Utakmica u Londonu neće početi u 21 sat

Edmir Škorić

Utakmice osmine finala Lige prvaka igraju se od 21 sat, ali večerašnja u Londonu između Chelseaja i Borussije Dortmund počet će kasnije.

Naime, objavljeno je da se utakmica ne igra od 21, već će lopta s centra krenuti u 21:10 sati. Razlog je kašnjenje autobusa Borussije Dortmund koji je zapeo u gužvu na putu prema Stamford Bridgeu.

Chelsea i Borussa igraju revanš osmine finala Lige prvaka, a gosti iz Dortmunda imaju prednost iz prvog duela od 1:0.

Plavci su favoriti na svom terenu, no pokazali su ove sezone i protiv mnogo slabijih rivala da im "nešto nedostaje", mada se navijači tog kluba nadaju kako će večeras najzad skupocjene zvijezde pokazati zašto su skupo plaćene i dovedene u zapadni London.

Osim ovog, večeras se igra i meč Benfica - Club Brugge. Portugalci imaju dva gola prednosti, a taj duel počet će u standardnom terminu od 21 sat.

Sastavi:

Chelsea (3-4-3) : Kepa; Fofana, Koulibaly, Cucurella; James, Kovačić, Enzo Fernandez, Chilwell; Sterling, Havertz, Joao Felix. Trener: Potter

Borussia Dortmund (4-1-4-1) : Meyer; Wolf, Sule, Schlotterbeck, Guerreiro; Emre Can; Brandt, Bellingham, Salih Ozcan, Reus; Haller. Trener: Terzić.

Očekuje nas zaista zanimljiv okršaj na Stamford Bridgeu, baš kao što ćemo sutra uživati u nogometnom spektaklu u kojem će Bayern ugostiti PSG (1:0), a Tottenham ekipu Milana (0:1).

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Oklade za taj meč možete ostaviti na sajtu Volcanobet kladionice.

Zapratite Volcanobet kladionicu na Facebook i Instagram profilu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.