FOTO: E. Dindić

Prva utakmica 24. kola Premijer lige BiH

Tuzla City se izvukao iz mrtvih: Od 0:2 do 2:2 protiv Borca na Tušnju

H. Zilić

U prvoj utakmici 24. kola Premijer lige BiH, FK Tuzla City dočekao je FK Borac. U vrlo borbenoj utakmici sa nekoliko odličnih prilika konačan rezultat je glasio 2:2.

Tuzlaci su krenuli veoma dobro i imali priliku već u prvoj minuti. Glavom je pokušao Subašić, ali brani golman Borca. Tri minute kasnije nova prilika za Subašića, bez promjene rezultata. U 11. minuti Gvarić je imao novu priliku za domaće, prije toga Subašić je bio u dobroj akciji, međutim domaćini dobro otvaranje nisu mogli krunisati golom.

Gosti prvi put prijete u 23. minuti i to je bila fenomenalna prilika, Tatar se nije dobro snašao u izglednoj poziciji. Dvije minute nakon toga pišemo novu šansu za Tuzlake, Ivaniadze se dobro oslobodio svog čuvara i šutirao sa desetak metara, ali pored gola ide lopta.

U 31. minuti veliki protesti domaće ekipe. Lopta je nakon prodora Ivaniadeza  pogodila u ruku igrača Borca, ali glavni sudija Kesić se nije oglasio. Kuzmanović je zbog prigovora dobio žuti karton.

Nakon te situacije rasplamsala se igra na Tušnju. Prijetili su domaći preko Kuzmanovića i Subašića, Borac je prijetio preko Mrkaića i Vojnovića, a onda slavlje gostiju u 38. minuti. Lopta je došla do Mrkaića koji rutinski pogađa mrežu Fejziča za vodstvo gostiju iz Banja Luke od 1:0, a to je bio i rezultat prvog poluvremena.

Nastavak duela počinje sa nekoliko prilika pred oba golam, a nakon jedne i udarca sa nekih 18 metara gosti su tražili penal jer su smatrali da je Nukić igrao rukom. Kod domaćih prijetili su Karjašević i Mehidić, kod gostiju pokušao je Lazić, na semaforu je ostalo 0:1.

U 66. minuti novo slavlje gostiju iz Banja Luke. Ninković sjajno centrira iz slobodnjaka, a Lukić glavom postiže pogodak, svoj prvi u sezoni, za 2:0. Dobio je i žuti karton zbog skidanja dresa.

Domaći se nisu predavali i u 73. minuti dosuđen je penal nad Hadžićem, koji je sigurno realizovao Kuzmanović za smanjenje vodstva Borca na 2:1.

Dobra kontra gostiju u 83. minuti, Kulašin šutira sa nekih 14 metara ali malo pored gola. Minut nakon toga šansa za domaće, Hadžić se dobro ne snalazi nakon centaršuta Kuzmanovića, a onda Ivaniadze loše šutira sa 16 metara.

Do kraja utakmice domaćini stižu do izjednačena i vrijednog boda. Za 2:2 je pgodio Kuzmanović u 92. mnuti, bila je to golčina. Ponovo je kod gola učestvovao Hadžić od kojeg se lopta odbila do Kuzmanovića.

Premijer liga BiH, 24. kolo:

Tuzla City - Borac 2:2 (Kuzmanović 73'(p), 90+2'/Mrkaić 38', Lukić 66')

TUZLA CITY: Fejzić, Šukilović, Nukić, Gavrić, Kuzmanović, D. Pantelić, Subašić, Čeliković, Mehidić, Đ. Pantelić i Ivaniadze

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

BORAC: Četković, Ninković, Markaić, Pišek, Vojinović, Subić, Lagundžić, Lazić, Kulašin, Tatar i Piščević

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.