Odigran derbi u Banjoj Luci

Željezničar poklekao u drugom dijelu, Banjalučani sve bliže da budu viceprvaci domovine

E. Ganibegović, foto: E. Oštraković

Utakmicom Borac - Željezničar spuštena je zavjesa na 28. kolo Premijer lige Bosne i Hercegovine. Mrlja na ovu utakmicu bačena je i prije nje kada su navijači gostiju vraćeni u Sarajevo i nisu bili u prilici podržati voljeni tim. Željezničar je poklekao pred kraj utakmice, a konačan rezultat glasio je 2:0.

Prvi pokušaj imali su domaćini. Ninković je u devetoj minuti iskosa s dvadesetak metara šutirao, ali vrlo neprecizno.

Tri minute kasnije Kulašin je uposlio Mrkaića, no ovaj je oklijevao i tako je propala potencijalno sjajna šansa za domaću ekipu.

Igrala se 21. minuta kada prijete gosti. Drljo je šutirao s dvadeset metara, no njegov šut ukrotio je ćetković.

Uslijedili su napadi Borca. Kosorić je blokirao šut Jurilja, a u 32. minuti. Muftić brani udarac Kulašina, da bi Ninkovićev šut nakon odbijenca bio izblokiran.

Nova dobra šansa za Borac u 38. minuti kada je Muftić zaustavio šut Jurilja, da bi u samom finišu poluvremena Šehić pobjegao svom čuvaru, ali šutirao van okvira gola.

Šutevi Mrkaića na jednoj i Hajdarevića na drugoj strani obilježili su početka nastavka, a zatim je Muftić imao nekoliko dobrih intervencija.

Do gola Borac dolazi u 72. minuti. Centrirao je Piščević, Drina protiv Mrkaića nije imao nikakve šanse u zračnom duelu, a najbolji strijelac Borca matira glavom Muftića i donosi Borcu vodstvo.

Sve je bilo gotovo pet minuta kasnije. Ninković je centrirao iz kornera, lopta pada u peterac gostiju gdje je Piščević bio sam i nije mu bilo teško da pogodi.

Još pet kola je do kraja, a Borac je u ovom napravio krupan korak da bude viceprvak Bosne i Hercegovine. Zrinjski će bii prvak, a Borac je na drugom mjestu sa 52 boda.

Željezničar je na petoj poziciji s 42 boda, dva manje od Širokog Brijega i tri od Sarajeva, te će se za mjesto u pretkolima Konferencijske lige boriti do samog kraja.

U narednom kolu Željezničar će na Grbavici biti domaćin ekipi Igmana, dok će Borac u goste kod Veleža.

Premijer liga Bosne i Hercegovine, 28. kolo:

Borac - Željezničar 2:0 (Mrkaić 72'; Piščević 77')

FK Borac: Ćetković; Lagundžić, Lazić, Vojnović, Račić; Piščević, Predragović, Ninković, Jurilj, Kulašin; Mrkaić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

FK Željezničar: Muftić, Galić, Kosorić, Drina, Šehić, Hodžić, Hajdarević, Beganović, Drljo, Santos, Hodžić.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.