FK Željezničar se oglasio: "Naši navijači su vraćeni jer se 'grad digao na noge'"

Bez Manijaka u Banjoj Luci

FK Željezničar se oglasio: "Naši navijači su vraćeni jer se 'grad digao na noge'"

H. Zilić

U toku je jedan od derbi duela 28. kola Prmeijer lige Bosne i Hercegovine u kojem se sastaju Borac i Željezničar. Rezultat nakon prvog poluvremena je 0:0.

U ovom duelu gosti neće imati podršku svojih navijača.

Popularni Manijaci su krenuli u Banja Luku, ali vraćeni su sa pola puta. Navodno iz bezbjednosnih razloga odlučeno je da se svi navijači sarajevskog kluba vrate sa puta iz Banja Luke.

Očekivalo se više od 500 popularnih Manijaka na Gradskom stadionu u Banjoj Luci, ali to neće biti slučaj.

Povodom ove situacije oglasio se i FK Željezničar zvaničnim saopštenjem kojeg prenosimo u cijelosti bez izmjena.

"FK Željezničar bez podrške navijača u Banjaluci, Manijaci vraćeni.

Oglasi

Željezničar od 18:00 sati igra utakmicu 28. kola m:tel Premijer lige BiH protiv Borca na Gradskom stadionu u Banjaluci. Navijači Željezničara su organizovano krenuli u 12:45 sati sa Stadiona Grbavica u šest autobusa, uredno najavljeni domaćinu i policiji.

Put je protekao u najboljem redu sve do 50 kilometara od Banjaluke gdje su zaustavljeni od strane pripadnika MUP-a RS-a, te je uslijedila određena represija, alkotestiranje, pretres. Nakon dužeg zadržavanja, naši navijači su vraćeni, a kao razlog tome navedeno je da se ne može garantovati sigurnost jer se grad "digao na noge".

FK Željezničar izražava nezadovoljstvo ovom odlukom kojom se uskraćuje pravo navijača da bodre svoj klub, kao i činjenicom da ista odluka naš klub dovodi u nepovoljan položaj na zelenom terenu čime se direktno nastoji uticati na krajnji ishod utakmice", stoji u saopštenju FK Željezničar.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

FK Željezničar bez podrške navijača u Banjaluci, Manijaci vraćeni 🔵⚪ Željezničar od 18:00 sati igra utakmicu 28. kola...

Posted by FK Željezničar on Thursday, April 27, 2023

Podsjetimo, duel u Banja Luci je veoma bitan kada je u pitanju i broba za izlazak na evropsku scenu.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

nakopitam
MagaRAd ih ganjali i tukli po grbavici, oni nisu smjeli otici u vrapcice. Lesevi ih gazali nogama, cijeli svijet se smijao, oni sada nisu smjeli otici u BL. Ivicine pickurine!!!
3 6
Hadzija123
Zadnjih 10 utakmica sve se radi na stetu Zelje i Manijaka ovo je sramota sta se radi,dok se drugi podrugiju da ih bas zaboli sto se neko iz federacije buni na nepostojece penale sto neko ne mize da osigura 5% kapaciteta svog stadiona jer su radovi u toku dok se Zelji nalaze da moraju inace ce biti sankcionisanino spornim situacijama na terenu suvisno inkomentarisati?!?!?!
2 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi