Nova pobjeda Sloge Meridian

Tušanj kao domaći teren: Jagodić dva puta u 15 dana pokorio Tuzlu

Esmer Oštraković, foto: Emir Dindić

Veoma bitnu utakmicu u borbi za opstanak u Tuzli su odigrali Tuzla City i Sloga Meridian iz Doboja, a na kraju su gosti iz Doboja u samoj završnici utakmice došli do pobjede od 2:1.

Iako na samom otvaranju utakmice nije bilo nekih ozbiljnijih prilika i tempo nije bio pretjerano jak, Tuzla City u 12. minuti dolazi do vodstva.

Mehidić je centrirao, a Milanović je pogodio vlastitu mrežu, te se u tim trenucima činilo da Slogu ne čeka baš dobar rezultat na ovom susretu.

Sedam minuta kasnije odbrana gostiju se poigravala, a to ih je moglo jako skupo koštato. Ipak, sve je to pratio golman gostiju koji je bio siguran na kraju.

U 23. minuti poravnanje na Tušnju. Gosti iz Doboja su svoju prvu priliku pretvorili u pogdak. Strijelac je bio Krstovski i to nakon lope reakcije odbrane Tuzla Cityja.

Sjajno je u 31. minuti probao Krstovski sa 25 metara, ali Fejzić krajnjim naporom odbija loptu u korner.

Sloga je bila nešto konkretnija nakon gola za poravnanje, a viđeno je i dosta konfuzije u odbrani domaćeg tima.

Posljednju šansu u prvom poluvremenu imao je Nikolić u 43. minuti kada je šutirao glavom, ali lopta je otišla malo pored gola.

Prva prilika u drugom poluvremenu viđena je tek u 61. minuti. Zaprijetili su gosti, Šaula je šutirao, ali lopta ide pored gola.

Odbrana Sloge Meridian je u 69 minuti bila na mukama nakon centaršuta Mehidića, ali su jako dobro intervenisali i otkolinili opasnost.

Na semaforu je bila 80. minuta kada su domaći pokušali postići gol nakon kornera, ali izabranici Vlade Jagodića su se i u ovom napadu odbranili.

Igrala se 85. minuta kada je Sloga Meridian napravila sjajnu kontru, Krstovski je uposlio Kulenovića koji izlazi sam na Fejzića i pogađa za veliko slavlje gostiju.

Velika su ovo tri boda za Slogu Meridian koja sada ima 34 boda i nalazi se na 7. mjestu, a u narednom kolu u Doboj dolazi ekipa Zrinjskog.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Sa druge strane Tuzla City se dovela u veoma tešku poziciju jer su 8. na tabeli sa 31. bodom, a slijedi im gostovanje u Trebinju kod Leotara.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.