Inter poražen u finalu Lige prvaka

Kako je Džeko podnio poraz? Susret sa šefom Cityja nakon dugo vremena sve govori!

Admin Čaušević

Najvažnija utakmica u klupskoj karijeri za Edina Džeku je trajala nešto manje od sat vremena kada je Simone Inzaghi odlučio da ga izvede iz igre. Na kraju se Dijamant morao zadovoljiti srebrenom medaljom poslije poraza Intera u finalu Lige prvaka od Manchester Cityja sa 1:0.

Džeko je igrao sasvim solidan meč, iako imao niti jednu šansu obavio je dosta nevidljivog posla, posebno u odbrani. Prije izmjene sjeo je na teren, a Inzaghi je odlučio da ga izvede.

Poslije utakmice Dijamant je sasvim očekivano bio potišten kao i svi igrači Intera, međutim na licu kapitena bh. reprezentacije nije bilo suza.

Prilikom preuzimanja medalja igrači Manchester Cityja su priredili špalir za poražene kada je Pep Guardiola čvrsto stisnuo ruku Džeki i čestitao mu na odigranoj partiji.

Na bini se nalazilo i jedno Džeki jako dobro poznato lice. U pitanju je ešf Manchester Cityja, Khaldoon Al Mubarak, koji je direktor u engleskom klubu.

Al Mubarak i Džeko su se srdačno pozdravili, a nema sumnje da je njegov bivši nadređeni uputio riječi utjehe Sarajliji.

Nakon toga je uslijedio i pozdrav sa Aleksandrom Čeferinom koji je stavio srebrenu medalju Džeki oko vrata.

Inače, Džeko je prilikom izlaska iz igre dobio aplauze od navijača Intera koji su bili prisutni na stadionu Kemal Atataruk u Istanbulu.

Preostaje da se vidi da li je finale Lige prvaka ujedno za Dijamanta bio posljednji susret u dresu Nerazzurra jer mu krajem mjeseca ističe ugovor.

Pojedini italijanski mediji izvještavaju da je Džeko zamijenjen zbog određenih problema sa mišićem, a nadati se da povreda nije ozbiljnije prirode.

Popularni Dijamant bi se svakako početkom sedmice trebao pojaviti u Trening kampu reprezentacije BiH pred važne mečeve kvalifkacija za Evropskog prvenstvo protiv Portugala i Luksemburga.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Što se tiče njegove budućnosti, povezivao se s prelaskom u Fenerbahce jer mu ističe ugovor s Interom, no ako se može pročitati između redova u izjavi prvog čovjeka Intera, on želi da ostane.

"Već radimo na planu za dalje. Igrači koji su odigrali dobru sezonu će ostati i bit ćemo sretni da ih podržavamo", rekao je Zhang. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.