Niko nikad nije pokazao takav manjak poštovanja prema Džeki kao sinoć Materazzi

Inter izgubio finale Lige prvaka

Niko nikad nije pokazao takav manjak poštovanja prema Džeki kao sinoć Materazzi

A. Čaušević

Marco Materazzi je bio među brojnim legendama Intera koji su sa tribina stadiona Kemal Ataturk gledali kako Manchester City sa minimalnih 1:0 pobjeđuje Nerazzurre u finalu Lige prvaka.

Edin Džeko nije uspio osvojiti Ligu prvaka. Dijamant je bio starter u duelu protiv svog bivšeg kluba, a na terenu je proveo skoro sat vremena.

Kapitena bh. repezentacije je zamijnio Romelu Lukaku koji je imao niz nevjerovatnih promašaja te je Belgijanac omogućio Građanima da po prvi put postanu prvaci Evrope.

Upravo je u Interu pred utakmicu decenije za ovaj klub bila najveća dilema ko će igrati u napadu između Lukakua i Džeke, a legendarni Materazzi nije se uopšte dvoumio.

Iako je Džeko tokom cijele sezone nosio napad Intera do finala, Materazzi je pokazao veliki manjak poštovanja prema Dijamantu uz poruku da je Lukaku trebao igrati svih 120 minuta.

Oglasi

"Džeko od početka? Za mene Lukaku treba igrati čak i 120 minuta, ali takva je odluka trenera koji nas je doveo u finale i treba se poštovati. Znamo šta nam može dati Lukaku", rekao je bivši italijanski štoper pred finale.

Lukaku je posljednjih sedmica podigao formu, ali na hijerarhiji kod Inzaghija nije uspio nadmašiti Džeku koji je bio starter protiv Građana.

Nerazzurri na terenu uopšte nisu loše stajali, nakon primljenog gola su reagovali odlično te su mogli i do izjednačenja, a zašto to nije bilo tako najveći krivac je Lukaku sa brojnim promašajima.

Bilo kako bilo još je upitano da li će Džeko i Lukaku koji van terena imaju odličan odnos sljedeće sezone uopšte predvoditi napad milanskog tima.

Oglasi

Robusni Belgijanac se vraća sa posudbe u Chelsea, dok Džeki ističe ugovor na kraju mjeseca i produženja saradnje još uvijek nema.

Predsjednik Nerazzurra Steven Zhang je nakon poraza od Cityja kazao da će neki od iskusnih igrača biti potvrđeni, a ostaje da se vidi da li će među njima biti i Džeko.

Zhang je također najavio i nove razgovore sa Chelseajam vezane za Lukakua pa će biti interesantno za vidjeti da li Belgijanac ponovo završiti na San Siru.

Što se tiče Edina Džeke, on je u Inter stigao iz Rome u ljeto 2021. godine i s ovim timom je osvojio gore pomenuta četiri trofeja u Italiji, no jasno je da će ostati žal za Ligom prvaka i Scudettom.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Kao i svugdje gdje je igrao i u Interu je postao miljenik navijača kluba, a na 101 utakmici za ovaj tim ukupno je postigao 31 pogodak i podijelio 15 asistencija.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Catanzaro
Šta je pogriješio normalno je dati prednost igraču koji ima 30 godina u odnosu na onog sa 37 i Džeki svaka čast ali nije to više igrač kao prije godine učinile svoje. Sa 30 koliko ima Lukaku sada je bio u top 5 napadača evrope
6 4
Gr0hot
Dzeko bi ga zabio 1000% da je bio na Lukakuovom mjestu sinoc u zavrsnici utakmice kada je ovaj fulio zicer onaj
2 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi