Objavio story na Instagramu

Ognjen Vranješ se oglasio nakon krvavih dešavanja u Atini, jasno je šta njegova fotografija govori

Endin Čaušević

Svjetska javnost bruji o krvavom obračunu navijača AEK-a i zagrebačkog Dinama koji se desio sinoć u Atini. U obračunu je stradao jedan navijač grčkog kluba, dok je još jedan teško povrijeđen. Nakon svega oglasio se i Ognjen Vranješ koji je igrao svojevremeno za AEK, a njegova fotografija na Instagramu sve govori.

Više od 100 navijača Dinama doputovalo je jučer u Atinu iako je UEFA zabranila gostima prisustvo navijača. No, oni su u Atinu stigli zbog potpuno drugačijih razloga jer su ranije isplanirali napad na pristalice AEK-a.

Žestoka tuča dešavala se sinoć oko 23 sata ispred stadiona AEK-a. Navijači Dinama prvo su pokušali upasti na stadion, a zatim su napali navijače AEK-a koji su bili u kafićima ispred stadina tog kluba.

U krvavom sukobu ubijen je navijač AEK-a koji je izboden, dok se jedan maloljetni navijač tog kluba bori za život nakon što je primljen u bolnicu s teškim povredama glave.

Grčka policija uhapsila je ukupno 98 osoba, a od toga su čak 82 navijača Dinama. Oni su imali i podršku navijača Panathinaikosa koji su ih naoružali do zuba i pomogli im u sinoćnjoj tuči.

Nakon nemilih scena koje su se desile ispred stadiona AEK-a na društvenim mrežama oglasio se i nekadašnji bh. reprezentativac Ognjen Vranješ koji je nastupao za grčki klub gdje je i dan danas ljubimac navijača AEK-a.

Vranješ je objavio fotografiju na Instagram stoyju u znak podrške navijačima AEK-a nakon sukoba s pristalicama Dinama.

On je objavio fotografiju koja je zaštitni znak za one najvatrenije navijače AEK-a, te im je dao podršku u ovim teškim momentima, a dobro se zna da je Vranješ jedan od omiljenih fudbalera za navijače grčkog kluba.

Vranješ je u nekoliko navrata nosio dres grčkog kluba, a AEK je napustio prošlog ljeta i karijeru je nastavio u Turskoj gdje je potpisao za Hatayspor, a trenutno je slobodan igrač.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Nekadašnji bh. reprezentativac za AEK je odigrao ukupno 106 mečeva i zabio je deset golova.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.