Hoće li Dinamo biti izbačen iz Evrope zbog haosa njegovih huligana u Atini?

Dvije stvari im idu u prilog

Hoće li Dinamo biti izbačen iz Evrope zbog haosa njegovih huligana u Atini?

Endin Čaušević

Grčki mediji objavili su da je utakmica AEK-a i Dinama koja se trebala igrati večeras odgođena zbog krvavih sukoba huligana ovih klubova koji su se desili sinoć u Atini. Dinamo sigurno čeka žestoka kazna, a mnogi se pitaju da li će prvak Hrvatske biti izbačen iz UEFA-inih takmičenja za ovu sezonu.

Ispred stadiona AEK-a sinoć se dešavao pravi haos kada se pojavio veliki broj navijača Dinama koji su pokušali upasti na stadionu, a zatim su napali navijače grčkog kluba koji su se nalazili u kafićima ispred stadiona.

U krvavom obračunu ubijen je jedan navijač AEK-a, a drugom se ljekari bore za život jer je u bolnicu primljen s teškim povredama glave.

Uhapšeno je 98 navijača, a od toga 82 su navijači Dinama među kojima je i jedan državljanin Bosne i Hercegovine. Grčki mediji pišu da je meč odgođen, a sada se čeka i zvanična potvrda UEFA-e.

Policija je tražila da se utakmica odgodi, a grčki mediji navode da su vlasti u Atini taj zahtjev prihvatili i da meč AEK-a i Dinama koji se trebao igrati od 20:45 sati večeras neće biti odigran.

Oglasi

Također, nakon haosa u Atini i informacija da je meč AEK - Dinamo odgođen pojavile su se špekulacije da bi zagrebački klub čak mogao biti izbačen iz Evrope.

Međutim, teško je da će se takav scenario desiti. Dinamo će sigurno biti žestoko novčano kažnjen zbog haosa navijača tog kluba, ali izbacivanja iz Evrope gotovo sigurno neće biti.

Dinamu u prilog ide što se incident desio van stadiona jer su zbog ranijih skandala njihovih navijača već dobili upozorenja UEFA-e da će biti izbačeni ako se desi ista stvar, no to važi samo za dešavanja na stadionu.

Također, Dinamo je obavijestio navijače o zabrani odlaska na gostovanje i da neće dobiti ulaznice za ovaj meč što znači da su oni na svoju ruku otišli u Atinu i pored instrukcija zagrebačkog kluba.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Sve to ide u prilog Dinamu u ovom haosu zbog čega mnogi smatraju da Modri neće biti izbačeni iz Evrope, ali sigurno da će ih UEFA na neki način ipak kazniti.

Ovo se smatra kao propust grčke policije jer su navijači Dinama snimljeni na ulazu u Grčku, ali niko nije reagovao.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Drakula
Kakvo izbacivanje idemo Dinamo do grupe. BBB najjaca grupa i ispred svih daleko tako se to radi.
3 2
Zaccheroni
Nek su ih boysi istamburali
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi