Grčka policija u šoku zbog uhapšenih navijača Dinama, pronašli su uljeze i onda im je sve bilo jasno

Bad Blue Boysi imali pomoć u Atini

Grčka policija u šoku zbog uhapšenih navijača Dinama, pronašli su uljeze i onda im je sve bilo jasno

Endin Čaušević

Veliki haos dešavao se sinoć ispred stadiona AEK-a gdje su se pojavili naoružani navijači Dinama koji su počeli žestoku tuču u kojoj je ubijen jedan od pristalica grčkog kluba. Veliki broj huligana je uhapšen, no grčka policija iznenadila se kada je vidjela kakvu pomoć su imali Bad Blue Boysi u Atini.

UEFA je zabranila dolazak navijačima Dinama na meč protiv AEK-a upravo zbog strha od navijačkih nereda, ali su se Bad Blue Boysi oglušili na to i organizovano su došli u Atinu kako bi napravili haos.

Oni su automobilima u koloni stigli u Grčku, ali su se razbježali kada su primjećeni jer nisu željeli da budu uhapšeni. Oko 22 sata okupili su se na metro stanici, a potom krenuli put stadiona AEK-a.

Pokušali su upasti na stadion, a u 23 sata počeo je krvavi sukob u kojem je jedan od navijača AEK-a izboden i smrtno je stradao, dok se 17-godišnjaku bore za život.

Čak 82 navijača Dinama su uhapšena, a kako smo objavili među njima je i jedan državljanin Bosne i Hercegovine. Svi će biti ispitani u toku dana i niko neće biti pušten na slobodu dok se ne sazna ko je ubio 22-godišnjeg navijača AEK-a.

Oglasi

Međutim, ono što je najviše iznenadilo grčku policiju jeste saznanje da su navijači Dinama imali pomoć lokalnih navijača s kojim su organizovali ovaj krvavi pohod.

Grčka Gazzetta objavila je da je u Atinu došlo između 100 i 120 navijača Dinama iz Hrvatske, ali da ih je bilo ispred stadiona više jer su imali pomoć lokalnih navijača, a sumnja se na pristalice Panathinaikosa s kojima su BBB u sjajnom odnosu.

Policajci su se iznenadili kada su počeli da identifikuju uhapšene jer su vidjeli da je među pristalicama Dinama i nekoliko lokalaca, a tek kasnije su shvatili da su zapravo s njima sve ranije organizovali i isplanirali.

Vođe navijača Dinama i Panathinaikosa su bili u kontaktu danima, a navijači grčkog velikana na kraju su se pobrinuli na naoružanje koje je čekalo huligane zagrebačkog kluba po dolasku u Atinu.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Prema najnovijim informacijama ukupno je uhapšeno 98 osoba. Jedan navijač je smrtno stradao, drugi je životno ugrožen, a još najmanje osam osoba se nalazi u bolnici zbog zadobijenih povreda, no oni nisu životno ugroženi.

Policija je zatražila da se odgodi meč koji je na rasporedu večeras od 20:45 sati, ali kako stvari stoje utakmica AEK-a i Dinama će ipak biti odigrana.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Drakula
BRAVO BBB JOS JACE I U KOST
1 7
Arnel925
To je dio toga biti huligan. To svi znaju pa je znao i ovaj huligan AEK-a sto je izgubio zivot. Zalosno. Ali to je dio huliganizma.
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi