Na Pecari pala Zvijezda 09

Široki Brijeg se ne šali: Sarajevo, ali i svi ostali su "upozoreni"

Admin Čaušević

Široki Brijeg nastavlja u svom ritmu. Na Pecari je u meču 7. kola Premijer lige pala Zvijezda 09 rezultatom 2:1 pa su Širokobriježani stigli do liderske pozicije zajedno Sarajevom.

Puno bolje otvaranje meča od strane domaćina na kraju je bilo i presudno. Široki Brijeg je većinu posla odradio u prvom poluvremenu kada se tresla mreža gostiju.

Nakon slobodnjaka Ćavara u 11. minuti i poslije odbijene lopte najsnalažljiviji u kaznenom prostoru gostiju bio je Mamić.

Poslije nekoliko propuštenih prilika domaćin je do drugog gola stigao u 25. minuti kada je sve odradio sjajni Lukić i pogodio u maniru rasnih strijelaca.

Gosti su se u igru vratili na startu drugog dijela. Prelijep gol u 55. minuti postigao je Veličković nakon što je plasirao pod samu prečku.

Ostatak meča je donio uglavnom uravnoteženu igru, u 80. minuti Chinedu je mogao vratiti dva gola prednosti domaćinu, ali nije uspio zabiti. Ostalo je 2:1.

Široki Brijeg je tako stigao do 13 bodova i izjednačio na prvom mjestu sa Sarajevom te će u narednom kolu upravo dočekati klub iz prijestolnice. Taj meč se igra u petak od 20 sati.

Sa druge strane Zvijezda 09 ostaje prikovana za dno tabele sa samo tri boda iz sedam utakmica i gol razlikom 10:22 te će klub iz Semberije voditi grčevitu borbu za opstanak.

Treba dodati da se na Pecaru po prvi put od odlaska vratio i Bože Vukoja, a publika na Pecari je svog bivšeg kapitena dočekala aplauzom.

Premijer liga, 7. kolo:

NK Široki Brijeg - FK Zvijezda 09 2:1 (Mamić 11', Lukić 25'/Veličković 56')

FK Zvijezda 09 Jelovac, Jevremović, Blažević, Jutrić, Veličković, Godswill, Milanović, Ostojić, Karaklajić, Kayode i Maksimović.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

NK Široki Brijeg: Tomić, Pranjić, Šaravanja, Capan, Chinedu, Kpan, Lukić, Mamić, Musa, Čavar i Kuprešak.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.